Knappe zege van FC Marlène op koploper ASV Lebo

Ismael Ouaddouh (midden) scoorde tegen ASV Lebo twee treffers.
Ismael Ouaddouh (midden) scoorde tegen ASV Lebo twee treffers. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD – FC Marlène heeft de opgaande lijn van de laatste wedstrijden ook tegen koploper ASV Lebo voortgezet. De ploeg van coach Carlo van der Waals - zonder Nabil Akaazoun, Ismael Hamdaoui en Houssein Jabir (allen onmiddellijk gestopt na een meningsverschil met het bestuur) - won met 6-4 en staat nu op een gedeelde vierde plek, die recht geeft op de nacompetitie.

Voordat er werd afgetrapt was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 55-jarige leeftijd overleden vrijwilliger en supporter van FC Marlène Peter Schouten. Alle spelers van FC Marlène droegen zwarte rouwbanden.

Beauty

Na het eerste fluitsignaal was het Ilias Bouzit die binnen drie minuten Lebo doelman Barry van Dijk passeerde. Vooral de openingstreffer was een beauty: een wippertje over de graaiende doelman. Drie minuten later kwamen de gasten op 2-1, maar door uitstekend werk van doelman Peter Rozenbeek bleef de schade verder beperkt. FC Marlène speelde een prima wedstrijd en door twee treffers van Ismael Ouaddouh werd de marge op drie treffers gebracht: 4-1. Net voor de wissel kwamen de Amsterdammers nog terug, maar zeker geen paniek bij de thuisclub. In de tweede helft scoorde Mo Attaibi 5-2 en Ilias Bouzit zijn derde treffer: 6-2. In de slotfase liet FC Marlène de touwtjes wat vieren en moest twee tegentreffers incasseren. Een knappe prestatie en met twee topwedstrijden in het vooruitzicht (Hovocubo) en (FC Eindhoven) moet duidelijk worden of FC Marlène zich kan plaatsen voor de nacompetitie.

Vrijdag 21 februari staat de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma.