Zaalvoetbal: De Praktijk laat zich meteen gelden

(Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Met zes punten uit twee wedstrijden is de start van De Praktijk in de L’Arcade Administratie-Cup uitstekend te noemen. Nadat in de openingswedstrijd van het seizoen Schildersbedrijf Mol verslagen werd was de ploeg nu te sterk voor De Heertjes/Albinotrouwringen 1; 2-4. De Heertjes/Albinotrouwringen 1 wist via een treffer van Rene Insing al snel op voorsprong te komen, maar was deze voorsprong net zo snel weer kwijt nadat De Praktijk door twee doelpunten van Joeri Bankras toe wist te slaan. Roy Dekker wist tien minuten later voor de 1-3 te zorgen waarna Koen Schouten de definitieve beslissing voor zijn rekening nam. Insing zou vlak voor tijd de eindstand op 2-4 bepalen.

Met twee overwinningen is De Praktijk voorlopig de enige ploeg die in het spoor van Autobedrijf John Visser weet te blijven nadat deze ploeg verrassend simpel wist te winnen van VHC Jongens B.V. Halverwege dit duel had de koploper al een 0-4 voorsprong in handen waarna Dirk Schermerhorn en Loran Schouten met ieder hun tweede treffer de marge op maar liefst zes brachten. VHC Jongens B.V. probeerde nog wel wat van dit duel te maken en kwamen dankzij drie opeenvolgende treffers nog wel terug tot 3-6. Het slotakkoord was echter weer voor Autobedrijf John Visser, dat door de goal van Thijmen Kee uiteindelijk met 3-7 zou winnen.

Kieskeurig wist te klimmen naar plek drie door de eerste overwinning van het seizoen te boeken tegen Energy Trust. Een goede start betekende dankzij onder meer twee doelpunten van Thijs de Heer na elf minuten al een 3-0 voorsprong voor Kieskeurig. Hiermee was het gat wel echt geslagen, want in het vervolg van dit duel wisten beide partijen om-en-om doel te treffen. Hierdoor was er van een comeback aan de kant van Energy Trust nooit echt sprake en moest de ploeg zo een 6-4 nederlaag incasseren. De Heer was met drie doelpunten van grote waarde voor Kieskeurig terwijl Ilker Yilmaz verantwoordelijk was voor de helft van de productie van de promovendus. Café Muizenvreugd nam het op tegen FC MultiCulti en wist voor het eerste dit seizoen de drie punten binnen te halen. Na een goede aanval kon Joost Melten voor de 1-0 zorgen, maar FC MultiCulti kwam al snel langszij nadat een geplaatst schot van Arif Bajramovic het net vond. Dankzij onder meer twee doelpunten van Jesper Hoogland zou Café Muizenvreugd het heft echter in handen nemen en kon de ploeg op een 5-1 voorsprong komen. Een intikker van Thivis Mohananthasivam bracht FC MultiCulti nog wel wat dichter, al zou Stefan Slot nog wel voor de 6-2 eindstand zorgen.

Ook NVDB kon voor het eerst dit seizoen drie punten laten bijschrijven nadat het te sterk was voor Reyez!. Maikel Kruidenberg openende namens NVDB na negen minuten de score, maar de gelijkmaker van Paul van der Eng liet niet lang op zich wachten. Max Ligthart wist NVDB weer op voorsprong te brengen waarna Dennis van Diepen de belangrijke 3-1 voor zijn rekening nam. Reyez! gaf zich echter niet gewonnen en zo zou Koen van der Meer tien minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer zorgen. Een gelijkspel zat er echter niet in voor Reyez!, dat vlak voor tijd de genadeklap van Mike van Kemenade moest incasseren; 4-2. Tot slot kon ook Schilderbedrijf Mol de eerste overwinning van het seizoen vieren. Tegen Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging ging de ploeg voortvarend van start en was de 2-0 voorsprong binnen tien minuten een feit dankzij treffers van Mitch de Groot en Bob Harmsen. Een eigen doelpunt van Thomas Bak wist het gat te vergroten, maar hierna zou Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging wel in de wedstrijd komen. In de 28e minuut wist Jorrit Bergwerff wat terug te doen en vier minuten voor tijd werd het zelf 3-2 na een treffer van Steven van Tunen. Zo was de spanning zeker weer terug in dit duel, maar resteerde er onvoldoende tijd om nog een resultaat te behalen voor de promovendus.

Tekening in strijd B-poule

Na drie ronden in de Jos Kamp Assurantiën cup lijkt al duidelijk hoe de competitie zich verder zal ontwikkelen. De koplopers debestevergelijkingssites.nl en Rijkspolder / Steakhouse Marrakesh wonnen ook nu weer overtuigend en Jos Kamp Assurantiën en Chelsea lijken zich ook te mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Onderin behaalde Renses Automobielbedrijven zijn eerste puntje en wacht Vakantiehuis Thandiwe hier nog steeds op.

Tips Thailand heeft dit seizoen zijn draai nog niet gevonden en verloor met 5-2 van koploper Rijkspolder / Steakhouse Marrakesh. Tot een klein kwartier voor tijd ging de strijd gelijk op (2-2), maar hierna nam de koploper afstand. Illias Aitkassi scoorde twee keer en is nu met acht doelpunten alleen koploper in de Joosten Straalbouw Topscoorderstrofee.

Chelsea is dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid een tegenstander om rekening mee te houden. Het team moest even op gang komen tegen Vakantiehuis Thandiwe, maar na drie doelpunten in slechts vier minuten tijd was het verzet van het vakantiehuis al gebroken. Chelsea liep vervolgens uit naar 7-0 en pas in de slotfase wist het vakantiehuis de score een wat draaglijker aanzien te geven. Het werd uiteindelijk 7-2 voor Chelsea.

Ook Zonneveld Elektro moet nog op gang komen en heeft na drie wedstrijden ook nog maar een punt. Van Dijk Borstelwerken.nl had zijn zaakjes beter voor elkaar en won met 3-1, o.a. door twee doelpunten van Jordy Wijdenes.

De spannendste wedstrijd van de avond ging tussen Jos Kamp Assurantiën en Horizon Transport & Koeriersdiensten. Tom Winter, Rick Schilder en Michel Blank zetten Jos Kamp op een ogenschijnlijk veilig ogende 3-0 voorsprong, maar door o.a. twee doelpunten van Pascal Smidt kwam Horizon hierna knap terug tot 3-3. In de slotfase was het opnieuw Tom Winter die Jos Kamp toch nog de zege bezorgde (4-3).

De doelpunten waren schaars bij Renses Automobielbedrijven – Damclub SNA. Er was wel sprake van een aantrekkelijke en spannende wedstrijd, maar ook de kansen waren zeldzaam. Ruben Kuipers wist uiteindelijk via de binnenkant van de paal de dammers wel op voorsprong te schieten, maar een van richting veranderd schot van Haico Smit zorgde ervoor dat Renses dit seizoen zijn eerste punt behaalde.

De andere koploper, debestevergelijkingssites.nl, haalde de dubbele cijfers tegen SPITS – Medicijnuitgifte op Maat. Na amper een kwartier spelen was het al 5-0 en was de wedstrijd natuurlijk al beslist. Het werd uiteindelijk 11-4 voor debestevergelijkingssites.nl en Amir Molkarai scoorde vier keer.