Gouden Reiger voor Peter Rozenbeek

Sport
Burgemeester Blase feliciteert Peter Rozenbeek, zijn echtgenote Chantal en dochter Stevie.
Burgemeester Blase feliciteert Peter Rozenbeek, zijn echtgenote Chantal en dochter Stevie. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Peter Rozenbeek, keeper van het zaalvoetbalteam FC Marlène en oud-keeper van het nationale zaalvoetbalteam, heeft maandag 5 oktober de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard gekregen. De onderscheiding is hem door burgemeester Bert Blase uitgereikt tijdens een bijeenkomst met een beperkt aantal personen in de trouwzaal van het gemeentehuis. 

De 41-jarige Rozenbeek kondigde begin dit jaar aan zijn actieve keepersloopbaan te beëindigen. Die sportieve carrière begon in 1997 bij het zaalvoetbalteam van FC Marlène. Met dat team werd hij acht keer kampioen. Zo werd driemaal de landstitel in de wacht gesleept. Rozenbeek won verder met FC Marlène zeven keer de KNVB-beker, zes keer de Supercup en één keer de Beneluxcup.

De Heerhugowaarder maakte in 2002 zijn debuut in het doel van het Nederlands zaalvoetbalteam; in totaal zou hij 85 keer voor Oranje uitkomen. In 2018 zette hij een punt achter zijn interlandloopbaan.

Inspirerend voorbeeld

Ondanks aanbiedingen van andere zaalvoetbalclubs is Rozenbeek altijd blijven spelen voor FC Marlène. Daar was hij jeugdtrainer en door zijn succesvolle carrière ook een inspirerend voorbeeld voor de jeugd.

Zowel zijn succesvolle keepersloopbaan als zijn activiteiten voor FC Marlène zijn voor het college van burgemeester en wethouders aanleiding geweest Peter Rozenbeek te eren met de Gouden Reiger van de gemeente Heerhugowaard.