Zaal: Beers helpt SDV installatietechniek aan koppositie

VHC Jongens (in zwart-wit) bleek te sterk voor De Heertjes.
VHC Jongens (in zwart-wit) bleek te sterk voor De Heertjes. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In de strijd om de Deza Kozijnen Cup heeft SDV Installatietechniek de koppositie overgenomen van Bouwbedrijf Bert Groot, door het onderlinge duel met een minimaal verschil te winnen. Opvallend genoeg viel er in dit duel slechts een treffer te noteren en die werd gemaakt door Jos Beers. Zeven minuten voor tijd wist hij het net te vinden en dankzij deze 1-0 overwinning gaat zijn ploeg met zeven punten uit drie duels aan de leiding.

Gofilex is dankzij een ruime overwinning op Smaak Enzo de eerste achtervolger van SDV installatietecheniek. Patrick Kraakman wist Smaak Enzo na vier minuten nog wel op een 0-1 voorsprong te brengen, maar hierna zou zijn ploeg binnen tien minuten maar liefst vier treffers incasseren. Francisco Rubio bracht Smaak Enzo nog wel wat dichter, maar hierna zou Gofilex het gaspedaal weer indrukken en in de laatste twintig minuten van dit duel nog vijf goals maken. Kay Besseling en Lars Boelhouwer wisten allebei drie keer te scoren voor Gofilex.

Esdege-Reigersdaal leed haar eerste nederlaag van dit seizoen nadat Stuijt Infra GWW te sterk bleek te zijn. Een uitstekende start leverde Stuijt Infra GWW al na zestien een 3-0 voorsprong op waarna de ploeg niet echt meer in gevaar zou komen. Esdege-Reigersdaal wist in dit duel wel twee keer het gat te verkleinen (3-1 en 4-2), maar zou nooit dichter komen. Jeroen Bel tekende drie minuten voor tijd met zijn tweede van de avond voor de 5-2 en zo waren de drie punten een zekerheid. KBL Schoonmaakcentrum ging na een spannende strijd als winnaar van het veld tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v.; 3-2. In dit duel zou De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. door treffers van Sven Timmer en Mark Oosterveer twee keer op voorsprong komen, maar het zou niet voldoende zijn om een goed resultaat te behalen. Tien minuten voor tijd was een goal van Roy Kruijer goed voor de 2-2 en vier minuten later leverde een treffer van Rudi van Scheijen de volle winst op.

L’Arcade wist de eerste overwinning van het nog prille seizoen te behalen door Loogman Carwash Heerhugowaard met 1-4 te kloppen. Een vroege treffer van Merijn Molenaar leverde L’Arcade een droomstart op, maar Loogman Carwash Heerhugowaard wist wel langszij te komen dankzij Lars van Stralen. Jelle de Jong wist L’Arcade opnieuw op voorsprong te brengen en in de slotfase zou een goal van Brecht Molenaar voor de verlossing zorgen. Het slotakkoord was voor Tijn van Santen, die in de laatste minuut de marge op drie zou bepalen.

Knappe comeback

Na drie wedstrijden in de L’Arcade Administratie Cup blijven de bovenste twee ploegen feilloos en indruk maken. Autobedrijf John Visser ging weer als een komeet van start en liet in de eerste tien minuten niets heel van Kieskeurig. Dirk Schermerhorn wist binnen de eerste vijf minuten van dit duel de eerste drie goals voor zijn rekening te nemen en vijf minuten later was het verschil al zes treffers. Loran Schouten wist er in de zestiende minuut met zijn tweede goal zelfs 7-0 van te maken waarna Kieskeurig wat terug deed via Paul Snoek en Ronald Molenaar. Hierna zou de koploper weer drie keer het net vinden en zo de dubbele cijfers te bereiken. Late goals van Arjan Bouwes en Jamie Shellard zorgen ervoor dat Kieskeurig met uiteindelijk 10-4 het hoofd moest buigen. Schermerhorn was met vier goals de topscorer aan de kant van Autobedrijf John Visser, dat voorlopig alleen in De Praktijk een concurrent zonder puntverlies heeft. De Praktijk had geen kind aan NVDB en liet zo een 8-1 overwinning noteren. Doelpunten van Koen Schouten in de negentiende en 22e minuut van dit duel zorgden ervoor dat de voorsprong van 2-1 naar 4-1 ging en hiermee was het verzet van NVDB gebroken. In het laatste kwartier wist de nieuwkomer namelijk nog vier keer het te vinden en was de ruime overwinning een feit.

Schildersbedrijf Mol leverde tegen Café Muizenvreugd een uitstekende teamprestatie en wist verdiend met 1-5 te winnen. Nadat een uitstekend schot van Mitch de Groot via de binnenkanten van beide palen net geen doel trof was het niet veel later wel raak voor Schilderbedrijf Mol doordat Sebastian Visser op de doellijn het laatste tikje kon geven na een wat gelukkige corner. Na een uitstekende counter wist De Groot de voorsprong te verdubbelen en al snel was ook de 0-3 een feit dankzij Don van Sermondt. Jesper Hoogland bracht Café Muizenvreugd nog wel wat terug, maar dichterbij zou zijn ploeg niet meer komen mede dankzij prima keeperswerk van Milan Mol. In de laatste tien minuten werd de schade alleen maar groter voor Café Muizenvreugd, dat Van Sermondt nog twee keer raak zag schieten. VHC Jongens B.V. wist ook de tweede overwinning binnen te slepen nadat het te sterk was voor De Heertjes/Albinotrouwringen 1. Een vroege treffer van Rick Volkers leverde VHC Jongens B.V. een goede start op waarna Jasper Bakker na een kwartier voor de belangrijke 2-0 zorgde. Zowel Volkers als Bakker wisten allebei nogmaals het net te vinden en zo was de wedstrijd wel beslist. Dejen Gebrekidan zou zelfs de 5-0 maken, al kon Rene Insing in de slotfase nog wel voor de eretreffer namens De Heertjes/Albinotrouwringen 1 zorgen.

Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging kon de eerste drie punten van dit seizoen bijschrijven na een doelpuntrijk duel met Reyez!; 6-4. In de eerst helft van dit duel wisten beide ploegen om-en-om te scoren en stond er zo een tussenstand van 3-3 op het scorebord. Een kwartier voor tijd wist Danny Konijn Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging voor de vierde keer op voorsprong te brengen en bleef het antwoord van Reyez! uit. Steven van Tunen zorgde vijf minuten voor tijd voor het eerste gat van twee treffers en het was Rick Does die voor de definitieve beslissing tekende. Frank van der Eng deed met zijn tweede van de avond nog wel wat terug, maar het kwam te laat voor Reyez! dat zo na drie wedstrijden nog op de eerste overwinning wacht. FC MultiCulti zou wel voor het eerst winnen, al had het hiervoor wel een comeback nodig. Energy Trust begon namelijk sterker aan dit duel en had na zestien minuten een 3-1 voorsprong in handen dankzij onder meer twee goals van Ilker Yilmaz. Halverwege de wedstrijd wist Arif Bajramovic met zijn tweede doelpunt voor de aansluitingstreffer te zorgen en diezelfde Bajramovic tekende in de 33e minuut voor de gelijkmaker. FC MultiCulti rook hierna bloed en zou zo nog de overwinning weten te behalen. Vijf minuten voor tijd was het namelijk Aram Hakopov die de 3-4 voor zijn rekening nam en zo FC MultiCulti aan de eerste overwinning van het seizoen kon helpen.