Rio Robbemond treedt in voetsporen van z'n vader

Sport
Oud-prof Reinier is trots dat zoon Rio in zijn voetsporen treedt.
Oud-prof Reinier is trots dat zoon Rio in zijn voetsporen treedt. (Foto: NH Nieuws)

HEERHUGOWAARD - Reinier Robbemond speelde van 2001 tot en met 2005 voor AZ; later was hij nog trainer bij de Alkmaarders. Tegenwoordig staat de oud-middenvelder vaak langs het trainingsveld om te kijken hoe zijn zoon Rio het doet in de jeugd bij AZ. "Je kinderen zien sporten is altijd fantastisch."

Het is ongeveer een jaar geleden dat Reinier Robbemond als assistent-trainer PSV moest verlaten. Samen met hoofdcoach Mark van Bommel werd hij op straat gezet wegens tegenvallende resultaten. Nu een jaar later hoopt de Heerhugowaarder weer snel op het veld te staan. "Ik denk dat ik op een heel hoog niveau kan werken. Alleen soms zijn er andere factoren die van belang zijn, want ik heb niet de naam van een topspeler. Dat maakt het lastiger."

Vergelijking

Voordeel is wel dat hij nu meer tijd heeft voor het kijken naar de trainingen van z'n zoon. "Ik steun hem en geef hem zoveel mogelijk de ruimte dat hij zich kan ontwikkelen." Rio zelf is net als zijn vader ook middenvelder en heeft wat beelden van zijn vader op YouTube voorbij zien komen. "Dan zie ik dat ik wel iets van hem heb."

Mediapartner NH Nieuws liep een dag lang mee met Rio en zijn vader en maakte er een filmpje van. Bekijk het hier.