Eén sportloket voor al je sport-gerelateerde vragen

Sport
In juni tekenden sportaanbieders, verenigingen en de gemeente het Heerhugowaardse Sportakkoord. Het Sportloket komt daaruit voort.
In juni tekenden sportaanbieders, verenigingen en de gemeente het Heerhugowaardse Sportakkoord. Het Sportloket komt daaruit voort. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Het Sportloket Heerhugowaard is sinds kort hét centrale punt waar inwoners en sportverenigingen in de gemeente terechtkunnen voor alles wat met sport te maken heeft. Op de site heerhugowaardsport.nl/sportloket kunnen de inwoners en verenigingen terecht voor een overzicht van alle sportieve activiteiten en acties, maar ook met al hun sportvragen.

Het sportloket komt voort uit het in juni door vertegenwoordigers van commerciële sportaanbieders, verenigingen en welzijnsorganisaties getekende lokale sportakkoord. Er was al langere tijd vraag naar één centraal punt waar alles wat met sport te maken heeft samen komt. Heerhugowaard Sport NV, die voor de gemeente sportvoorzieningen beheert en uitvoer geeft aan sportinitiatieven in Heerhugowaard, heeft hiervoor het digitale sportloket ontwikkeld.

Tweeledig doel

“Het sportloket brengt al het sportaanbod van Heerhugowaard bijeen. Het doel van het loket is tweeledig”, legt sportmakelaar Bart Kwantes van Heerhugowaard Sport NV uit. “Het sportloket is er voor de inwoners, maar ook voor de verenigingen. De mensen kunnen op de site informatie over alle Heerhugowaardse verenigingen vinden, inclusief eventuele (kennismakings)acties. Aan de andere kant zijn we er om de verenigingen te helpen bij vragen of problemen.” Om sportverenigingen, bestuurders en vrijwilligers beter en sneller van dienst te zijn heeft elke sportvereniging een eigen contactpersoon, die vanuit het sportloket verbonden is aan de vereniging.

Ook ‘ongereguleerde’ activiteiten

Het sportloket is sinds 30 november in de lucht. Op de site zijn alle verenigingen te vinden, evenals alle activiteiten van Sport & Bewegen, het activiteitenteam van Heerhugowaard Sport NV. Het loket toont ook hardloop- en wandelroutes door Heerhugowaard, het programma bij zwembad Waardergolf en het sportaanbod voor 65-plussers. “We willen trouwens niet alleen het aanbod van de verenigingen inzichtelijk maken, maar hopen ook activiteiten bij ‘ongereguleerde’ sportaccommodaties als het Park van Luna of de skatebaan op onze site te kunnen opnemen”, legt Bart uit.

Alle vragen naar één punt

Het is de bedoeling dat alle sport-gerelateerde vragen in eerste instantie bij het Sportloket binnenkomen. Door alle sportzaken via één punt te laten lopen, kan er makkelijker worden ingestapt op trends en worden mogelijke problemen ook eerder gesignaleerd, geeft Bart aan. “Je hoeft niet meer op zoek naar wie je waarvoor moeten hebben. Heb je een sport-gerelateerde vraag, mail ons. Wij kijken of wij zelf een oplossing kunnen bieden. Zo niet, dan kunnen wij je doorverwijzen naar de juiste persoon. Stel dat er veel vraag is naar een sportactiviteit die er nog niet is in Heerhugowaard, dan gaan wij kijken wat er mogelijk is om dit realiseren. We initiëren de activiteit niet zelf, maar leggen de link met de betreffende vereniging. Mocht er bijvoorbeeld een vraag voor een hardloopgroep voor een specifieke doelgroep binnenkomen, dan leggen wij de link tussen de vraagsteller en de atletiekvereniging.”

Meer weten? Kijk op heerhugowaardsport.nl/sportloket.

(bron: Gemeente Heerhugowaard)