Junior Pourier nieuwe hoofdtrainer vrouwenselectie Reiger Boys

Sport
De nieuwe hoofdtrainer Junior Pourier (m) tekent zijn contract. Links Reiger Boys-voorzitter Dick Kuijl, rechts bestuurslid voetbalzaken Dirk van Barneveld.
De nieuwe hoofdtrainer Junior Pourier (m) tekent zijn contract. Links Reiger Boys-voorzitter Dick Kuijl, rechts bestuurslid voetbalzaken Dirk van Barneveld. (Foto: DP Sportfotografie)

HEERHUGOWAARD – Voetbalvereniging Reiger Boys heeft in Junior Pourier een opvolger gevonden van Riny Smidt als hoofdtrainer van de vrouwenselectie. De in De Rijp woonachtige oefenmeester zal vanaf het seizoen 2021-2022 voor de groep staan.

De Heerhugowaardse vereniging laat weten blij te zijn met de komst van de ervaren oefenmeester. Bestuurslid Voetbalzaken Dirk van Barneveld: ‘We waren dit seizoen vol goede moed gestart met Riny Smidt als trainer, maar helaas viel het seizoen al snel door corona in het water. Eerder dit jaar heeft Riny aangegeven op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging en dus gaan we na dit seizoen in goed overleg uit elkaar. Via Maurice van Dienst, de huidige trainer van Vrouwen 2, kwamen wij in contact met Junior. Beiden hebben eerder samen met elkaar gewerkt bij SV Beemster. Het eerste oriënterende gesprek verliep al bijzonder prettig en daarna zijn we vrij snel nader tot elkaar gekomen.’

SVW ‘27

Ook Junior Pourier laat weten verguld te zijn met zijn nieuwe uitdaging. De huidige oefenmeester van SV Beemster werkte de laatste jaren vooral in het herenvoetbal bij onder meer Apollo ’68, Alkmaarsche Boys, SSV en SVW ’27. Toch is ook het vrouwenvoetbal hem niet vreemd. “In het verleden heb ik mij ook bij SV De Rijp en SV Beemster bezig gehouden met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal aldaar.”


Eigen gezicht

Ook bij Reiger Boys wil de trainer wat neerzetten. “Laat ik voorop stellen dat ik trots ben dat ik bij zo’n mooie club met een schitterend complex mag werken. Waar ik naar streef is dat het vrouwenvoetbal bij Reiger Boys weer een eigen gezicht krijgt. Wij moeten uitgaan van onze eigen kracht, met onze eigen spelwijze en geen concessies doen aan de tegenstander als dat niet nodig is. Tijdens een wedstrijd kan je altijd nog ingrijpen, als de situatie daarom vraagt, maar altijd vanuit dezelfde visie waarin wij moeten laten zien wie wij zijn. Er is een sportieve doelstelling om te handhaven in de hoofdklasse, maar mijn grootste drijfveer is om er eerst een team van te smeden. Ik heb ook in het verleden bewezen dat daar mijn kracht ligt. Ik praat dan ook niet alleen over het eerste vrouwenteam, maar de gehele selectie. Maurice en ik willen een connectie creëren waardoor Reiger Boys weer die naam in het vrouwenvoetbal krijgt die het in het verleden ook altijd had. Daarbij kijken we niet alleen naar het heden, maar zeker ook naar de toekomst en dan hebben we het over interne en externe scouting en dus ook actief bezig zijn met de meidenteams in de jeugdopleiding.”

Verbinden, waarderen en motiveren

Voorzitter Dick Kuijl vult aan: “Met de komst van Junior voelen wij dat we bepaalde zaken weer gaan borgen op het gebied van vrouwen- en meidenvoetbal. Ik ben hier nu vijf jaar bestuurslid en heb geloof ik zes trainers bij de vrouwenselectie meegemaakt. Met Junior willen wij de structuur terugbrengen waar de vrouwenselectie met elkaar in plaats van naast elkaar traint, de trainers met elkaar door de bocht kunnen en er een goede communicatie is tussen bestuur en staf. Hierin gaan wij ook duidelijk stellen wat wij van de selectie verwachten. De vrouwen spelen hoofdklasse en vanuit de club wordt er veel geregeld, maar niet alles moet vanzelfsprekend zijn. Verbinden, waarderen en motiveren zijn de toverwoorden om samen naar iets moois toe te groeien. Na een aantal moeilijke jaren, ook nog twee keer onderbroken door corona, gaan we komend jaar nog voor handhaving. Uiteindelijk willen wij een stabiele hoofdklasser worden in het vrouwenvoetbal. Na de gesprekken die wij met Junior gevoerd hebben verwacht ik dat hij daar samen met z’n team de geschikte man voor is om die basis neer te leggen en verder uit te bouwen.”

Vlnr. Van Barneveld, Pourier en Kuijl.