Drielandentoernooi komt te vroeg voor geblesseerde Amega

Sport
De Heerhugowaardse Delaila Amega in actie voor Oranje.
De Heerhugowaardse Delaila Amega in actie voor Oranje. (Foto: NHV)

HEERHUGOWAARD – De TeamNL handbalvrouwen vervolgen hun Olympische voorbereiding met een drielandentoernooi in Kroatië. Halverwege april neemt de ploeg het op tegen Brazilië en het thuisland. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft 18 speelsters opgenomen in zijn definitieve selectie. De Heerhugowaardse Delaila Amega, die onder contract staat bij de Duitse topploeg Borussia Dortmund, is daar niet bij; zij is nog herstellende van een zware knieblessure en is niet op tijd wedstrijdfit. 

Ondanks het afhaken van Amega blijft er toch een stevig Heerhugowaards stempel op de selectie, omdat ook Tess Wester (Odense Handbold) en Bo van Wetering (TuS Metzingen) deel uitmaken van Oranje. Zij behoren beiden wél tot de selectie van achttien speelsters die Mayonnade opriep. Een opvallende naam in de lijst is die van Yvette Broch. De 118-voudig international besloot in augustus 2018 te stoppen met handballen, maar keerde onlangs terug en is nu voor het eerst weer opgeroepen voor Oranje. 

Drielandentoernooi

De TeamNL handbalsters spelen woensdag 14 april een vriendschappelijk duel tegen Kroatië. Een dag later, op 15 april, treffen de dames Brazilië. De tijden van de wedstrijden zijn nog niet bekend. De trainingsstage van Oranje loopt tot en met woensdag 21 april. De selectie zal na terugkomst uit Kroatië trainen op Papendal.

Kijk voor meer info op www.handbal.nl.