Schaakvereniging Heerhugowaard organiseert rapidtoernooi in De Swan

Sport
Wie zet de anderen het eerst schaakmat?
Wie zet de anderen het eerst schaakmat? (Foto: Pixabay)

HEERHUGOWAARD - Schaakvereniging Heerhugowaard organiseert zaterdag 25 september de 42e editie van haar traditionele rapidschaaktoernooi. Plaats van handeling voor dit Nico Dekker Chrysantentoernooi is Café de Swan aan de Middenweg 178 in Heerhugowaard. 

“Vorig jaar hebben de schakers een jaar ‘sabattical’ gehad, de oorzaak daarvan is ons allen bekend”, vertelt Piet Konijn namens de vereniging. “Dit jaar wilde het bestuur per se doorgaan, zij het dat het aantal deelnemers is geplafonneerd op maximaal zestig, waarvan twintig voor de hoofdgroep en veertig voor de achtkampen. Op dit moment is het toernooi, zowel voor de hoofdgroep als voor de achtkampen vol.” Kijk voor mogelijke aanmelding op de site van Schaakvereniging Heerhugowaard: www.svheerhugowaard.nl.

Konijn: “In de hoofdgroep verwelkomen we in ieder geval drie oud winnaars, namelijk de grootmeesters Eric van den Doel en Alexander Dgebuadze en internationaal meester Piet Peelen. Ongetwijfeld krijgen deze cracks het flink aan de stok met de jonge garde onder aanvoering van Hing Ting Lai en Liam Vrolijk. Ook het Heerhugowaardse talent Colin Stolwijk kan voor verrassingen zorgen. We herinneren ons nog zijn winst op grootmeester Episjin van enkele jaren geleden.”

Voor zowel hoofdgroep als achtkampen bedraagt het inschrijfgeld 10 euro, titelhouders in de hoofdgroep zijn vrijgesteld. Het toernooi begint om 10.00 uur en de prijsuitreiking vindt plaats rond 17.00 uur. Alle deelnemers gaan uiteraard weer naar huis met een prachtige bos chrysanten.