Eerste Skate4Daagse Koggenwaard groot succes

Sport
Deelnemers aan de Skate4Daagse boften enorm met het mooie weer.
Deelnemers aan de Skate4Daagse boften enorm met het mooie weer. (Foto: HSC De Draai)

HEERHUGOWAARD/ HENSBROEK - HSC de Draai en de skeelervereniging Koggenwaard organiseerde in de week van 30 augustus tot en met 5 september, in samenwerking met de KNSB, de Skate4Daagse op de skeelerbaan in Hensbroek. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar, aldus Mart Kuiper namens de organisatie.

“De skeelerbaan Koggenwaard is 200 meter lang, waar de KNSB bij zijn opzet uitgaat van een baan van 400 meter. Daardoor moesten we de opzet iets aanpassen om het evenement te kunnen uitvoeren. Uit veiligheidsoverweging is hiervoor gekozen en was de inschrijving voor deelname niet via de app van de KNSB, maar op de skeelerbaan zelf. Deelnemers konden kiezen om 25 (vijf kilometer), 50 (tien kilometer), 75 (vijftien kilometer) of 100 (twintig kilometer) ronden te skaten of te skeeleren. Zij hadden in totaal zeven dagen de tijd om vier keer de gekozen afstand af te leggen. Bij inschrijving kregen ze een formulier waarop het aantal ronden kon worden bijgehouden.”

Koek en zopie

Op de Skate4Daagse kwamen veel verschillende deelnemers af: gezinnen, kinderen, volwassenen, recreanten en wedstrijdschaatsers deden mee. Mart: “De skeelerbaan was voor de gelegenheid gezellig aangekleed, met koek en zopie, muziek en een heuse stempelpost waar de ronden konden worden afgetikt. Omdat men doordeweeks kon men van 17.00 tot 20.00 uur kon rijden, kon het parcours ook worden verlicht. De weersomstandigheden waren uitzonderlijk mooi, waardoor op alle dagen gereden kon worden. Gelukkig zijn er geen problemen geweest met valpartijen en is de EHBO-koffer onaangeroerd gebleven. In totaal konden we 32 medailles uitreiken aan achttien jonge en veertien oudere deelnemers die de Skate4Daagse volbracht hebben. Daarnaast zijn er in de aangepaste trainingen heel veel ronden geskeelerd, die hierin niet zijn opgenomen. Ook voor deelnemers aan de reeks skeelerclinics die we afgelopen voor- en najaar georganiseerd hebben, was er een medaille. Ik denk dat iedereen een voldaan gevoel heeft na deze eerste Skate4Daagse; dit smaakt zeker naar meer!”

Kijk ook eens op www.hscdedraai.nl en www.koggenwaard.nl