SVW-voorzitter Hilko Kramer kijkt met optimisme naar de toekomst

Sport
SVW-voorzitter Hilko Kramer krijgt met optimisme naar de toekomst van zijn club.
SVW-voorzitter Hilko Kramer krijgt met optimisme naar de toekomst van zijn club. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

HEERHUGOWAARD - Ook voor SVW ‘27 is het nieuwe voetbalseizoen eindelijk weer begonnen. De Heerhugowaardse tweedeklasser is de coronaperiode goed doorgekomen. Voorzitter Hilko Kramer is blij dat de bal weer rolt op sportpark De Kabel. Bij de oudste Heerhugowaardse voetbalvereniging is ondanks de voetballoze periode veel gebeurd. Ook staan er belangrijke ontwikkelingen op de rol. 

De bal rolt weer op Sportpark De Kabel

“Ondanks de gemiste kantine-inkomsten door corona staat de club er financieel goed voor”, betoogt Kramer. “Ton Botman is als penningmeester zeer actief geweest met het benutten van diverse subsidieregelingen. Ook hebben we een tegemoetkoming van de KNVB ontvangen. Bovendien was er nog een gedeeltelijke kwijtschelding van de huur van de velden. Om de liquiditeitspositie goed te houden is er nog een aantal extra maatregelen genomen”, zo schetst Kramer de financiële situatie van zijn club. 

“Positief is ook dat de sponsors SVW ‘27 in het coronatijdperk trouw zijn gebleven. Die inkomsten bleven daardoor op peil. Supportersvereniging ‘De Groen Zwarte Maten’ speelt verder een belangrijke rol. Hun inzet en vele activiteiten, waaronder het ophalen van oud papier in vele wijken van Heerhugowaard, zorgen voor extra inkomsten waarmee de club nuttige dingen kan doen.“

Groei

Er heerst ook tevredenheid bij het bestuur van SVW over de keuze enkele jaren terug te starten met het zaterdagvoetbal voor de senioren. “Ja, dat bleek een schot in de roos”, aldus Kramer die sinds 2013 in het SVW-bestuur actief is. Bijna vier jaar is hij nu voorzitter. “Mede door de beslissing ten aanzien van het zaterdagvoetbal hebben wij de uitstroom van leden van de junioren naar de senioren, waar bijna alle voetbalclubs last van hebben, weten te minimaliseren. Bij de senioren is er zelfs sprake van een groei van het aantal teams dit seizoen. Ook door de ontwikkelingen rond de wijk De Draai neemt ons ledenaantal toe. De club is bovendien bijzonder verheugd met de terugkeer van Ed Veldhuisen, die na een jarenlang verblijf in Colombia weer bij SVW aan de slag is gegaan als trainer onder 19-1.“ 

Nieuw complex

Ook op het gebied van de huidige accommodatie heeft Kramer nieuws.  ”Ons huidige complex en dat van handbalvereniging Tornado is onderdeel van een onderzoek naar de herinrichting van Centrumwaard. De accommodatie is verouderd, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van het complex, vooral op zaterdagmorgen, is een bron van zorg. De gesprekken met de gemeente en een projectontwikkelaar zijn de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt en de vaart zit er goed in. Wij zijn bijzonder positief gestemd en verwachten over enkele jaren, samen met Tornado, onze intrek te kunnen nemen op een qua inrichting geheel gewijzigd complex, met een geheel nieuwe accommodatie”, zo kijkt de preses met optimisme naar de toekomst.

Vrijwilligers

“Ik ben trots op deze club, die mede door mijn collega-bestuursleden en de vele vrijwilligers goed ‘in de steigers’ staat. De contacten met de gemeente en de overige Heerhugowaards clubs zijn momenteel prima. Natuurlijk blijven er ook wensen. Ook door de voetballoze periode, veroorzaakt door corona, is een aantal vrijwilligers andere dingen gaan doen en het kost best wat moeite om dat weer op het gewenste peil te brengen. Dat geldt met name voor kantinemedewerkers en scheidsrechters. We hopen dat we, doordat we weer voetballen, straks weer op ons oude niveau zitten”, zo besluit Kramer.

Kijk ook eens op www.svw27.nl.