Leer schaatsen tijdens open familiedag bij HSC De Draai

Sport
Jong en oud is welkom op de open familiedag van HSC De Draai op ijsbaan De Meent.
Jong en oud is welkom op de open familiedag van HSC De Draai op ijsbaan De Meent. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse schaatsclub HSC De Draai organiseert zondag 3 oktober van 14.30 tot 17.00 uur een open familiedag op ijsbaan De Meent in Alkmaar.

Dit evenement vormt de opening van het schaatsseizoen voor leden en introducés. Gedurende twee en een half uur worden drie onderdelen van het schaatsen verzorgd door begeleiders en trainers van HSC De Draai. Het programma begint met lessen voor ouders en kinderen. Zij krijgen van 14.30 tot 15.15 uur de gelegenheid om samen te (leren) schaatsen onder begeleiding van een jeugdschaatsleiders. Recreantschaatsers krijgen van 15.15 tot 16.00 uur schaatsvaardigheden en bochtentechniek bijgebracht onder begeleiding van trainers en van 16.00 tot 17.00 uur is er een bochtenclinic op snelheid voor gevorderden en wedstrijdrijders met schaatsvaardigheid.

Koek & zopie

Tussen al die serieuze trainingen door is er een gezellige sfeer met muziek en koek & zopie. Draaileden en hun familie en vrienden kunnen komen schaatsen of kijken en bijkletsen. Er mag op alle soorten schaatsen worden gereden. Denk daarbij wel aan bescherming voor handen en hoofd. Vrijwel alle jeugdschaatsbegeleiders en -trainers van HSC de Draai zijn deze middag aanwezig. Onlangs zijn nieuwe bestuursleden aangetreden en dit is een prima gelegenheid om hen te kunnen ontmoeten. Leden en introducés zijn van harte welkom. 

Wil je meedoen? Geef je dan van tevoren op via www.hscdedraai.nl/aanmeld-formulier-familiedag. De toegang is gratis