Paratriatlete Margret IJdema derde op EK

Sport
Margret IJdema (r) op het EK-podium naast de Spaanse Eva Maria Moral Pedrero (m) en de Française Mona Francis.
Margret IJdema (r) op het EK-podium naast de Spaanse Eva Maria Moral Pedrero (m) en de Française Mona Francis. (Foto: Aangeleverd)

VALENCIA/ HEERHUGOWAARD - Paratriatlete Margret IJdema (45) heeft op de Europese kampioenschappen in de Spaanse stad Valencia een bronzen medaille gewonnen in de categorie PTWC Women. De Heerhugowaardse, die vorige week nog Nederlands kampioene werd, vierde haar derde plaats als een overwinning. “Ik denk dat dit een bronzen medaille is met een gouden randje.”

IJdema was volop in voorbereiding op de Paralympics in Tokio toen ze begin mei de diagnose corona kreeg. Ze was gelukkig op tijd hersteld om aan de start te verschijnen in Japan, waar ze uiteindelijk zevende werd, maar de ziekte liet toch zijn sporen na. De nationale titel van vorige week en deze bronzen medaille in Valencia zijn voor IJdema een teken dat ze de stijgende lijn weer te pakken heeft. Ze moest diep gaan. “Ik kwam bijna blind over de finish van de pijn”, vertelt ze. “Ik kan alleen maar trots zijn dat ik ben blijven vechten totdat ik over de finish kwam. Ik ben ontzettend trots op ons hele team.”

IJdema heeft dit seizoen nog één belangrijke wedstrijd op de agenda: de wereldkampioenschappen op 5 en 6 november in Abu Dhabi. Volg haar prestaties en belevenissen via www.margret-ijdema.nl.