Wisselend succes voor hockeyers MHC

Sport
Dames 1 kon opnieuw juichen na de zwaarbevochten 2-1 zege op Nieuwkoop.
Dames 1 kon opnieuw juichen na de zwaarbevochten 2-1 zege op Nieuwkoop. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De vrouwen van hockeyvereniging MHC Heerhugowaard sleept een nieuwe overwinning uit het vuur, terwijl de mannen ten onder gingen tegen UNO.

MHC Dames 1 speelde zondag 26 september uit tegen Nieuwkoop Dames 1. “De wedstrijd begon moeizaam, we zaten er als team niet lekker in”, blikt Anouk Hoekstra terug. “Dit werd door Nieuwkoop vrij snel afgestraft; met een mooie counter openden ze de score. Het bleek nog geen wake-up call; pas aan het eind van de eerste helft gingen we beter spelen. Bij rust stond het nog 1-0, maar in de tweede helft kwamen we steeds beter in de wedstrijd en lieten het goede spel zien wat we van onszelf gewend zijn. Toen werd ook duidelijk dat wij de betere ploeg waren. De ene aanval na de andere kwam en uiteindelijk met resultaat. Rosa Lynn Hoekstra knalde de bal in een strafcorner op de paal, de bal kwam terug en belandde via de achterkant van de keeper toch in de goal: 1-1. Dit doelpunt gaf iedereen het laatste beetje pit dat we nodig hadden om de wedstrijd naar ons toe te slepen. We hadden een mooie aanval over rechts en de bal werd voor het doel gespeeld, waar Robin Zijlmans bij de tweede paal klaar stond om te scoren: 2-1. Dankzij een geweldige redding van invalkeepster Fleur (uit de Meiden B1) konden we de drie punten mee naar huis nemen.”

Heren

De Heren 1 van Heerhugowaard reisde zondag af naar Utrecht voor een wedstrijd tegen hockeyclub UNO. “Op papier een wedstrijd met kans op een overwinning. Helaas worden wedstrijden niet op papier gespeeld en was de praktijk anders dan de theorie”, aldus Sebastiaan van Bruggen. “Al vroeg in de eerste helft kwamen we op een 2-0 achterstand. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en kwam er nieuwe energie in het team. In de tweede helft speelden we weliswaar een veel betere wedstrijd, toch wist UNO nog twee keer te scoren. Met een fraai doelpunt van A-junior Pieter Atse, die de bal via de stick van de tegenstander in het net legde, konden we de stand draaglijker maken maar de uitslag bleef steken op 4-1 voor UNO.” Tot nu toe hebben de mannen één keer gewonnen en twee keer verloren. “Het is geen slechte start, maar we weten dat we beter kunnen. De sfeer in het team is goed en er komen nog genoeg wedstrijden om punten te verzamelen. Dat is waar we met z’n allen voor gaan”, aldus Jarey van Velzen.

Zondag 3 oktober speelt MHC Dames 1 op 12.45 uur tegen Alkemade Dames 1. Heren 1 speelt eveneens tegen Alkemade, deze wedstrijd begint om 14.45 uur. Publiek is van harte welkom op Sportpark De Vork.

Kijk ook eens op www.mhcheerhugowaard.nl