Recreatievoetbal: Rijkspolder in extremis naar derde overwinning

Jos Kamp Assurantiën (witte shirts) ging erop en erover bij Van Dijk Borstelwerken. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Na drie speelrondes in de L’Arcade Adminstratie-Cup zijn er nog steeds drie ploegen die foutloos zijn gebleven. Rijkspolder/Steakhouse Marrakech leverde de koppositie op basis van het doelsaldo weliswaar in aan Autobedrijf John Visser, maar wist tegen Café Muizenvreugd in de slotfase wel drie belangrijke punten te pakken.

De ploeg kwam uitstekend uit de starblokken en creëerde al vroeg een aantal goede kansen. Het was dan ook wachten op de 1-0 en die viel uiteindelijk ook in de vierde minuut dankzij Sofyan Ait Kassi. Halverwege dit duel werd de voorsprong verdubbeld door de sterk spelende Mohamed Ettouhlali, maar al snel deed Café Muizenvreugd wat tegen nadat Remco Veul ongehinderd raak kon schieten. Hierna kwam de nummer zes van dit duel wat beter in de wedstrijd en kwam het ook op gelijke hoogte via een treffer van Carlo Olijhoek. Uiteindelijk leek dit duel in een gelijkspel te gaan eindigen, maar in de laatste minuut besliste Mounir El Fakiri anders. Na een snelle omschakeling wist hij de korte hoek te vinden en zo voor de winnende 3-2 te zorgen. Autobedrijf John Visser kende ondanks een vroege achterstand geen problemen met Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging, dat zo nog puntloos blijft. Steven van Tunen opende namens Sta op stoel Alkmaar/Smart Home Beveiliging in de vijfde minuut de score, maar drie minuten later was het alweer gelijk dankzij Dirk Schermerhorn. Na twaalf minuten was het al 3-1 voor Autobedrijf John Visser, dat in het verloop van dit duel nog vier treffers zou maken. Tim Koorn was met drie goals de meest trefzekere speler aan de kant van de nieuwe koploper.

Reyez! liet ook de derde overwinning op rij noteren en deed dat tegen Energy Trust. In de tiende minuut was het voor eerst raak voor Reyez! en was Giovanni Milop de doelpuntenmaker. Goals bleven hierna een tijdje uit, maar daarna was Willem de Krijger met twee treffers binnen vijf minuten van doorslaggevende waarde voor de nummer drie van de ranglijst. Energy Trust probeerde in de laatste tien minuten zich nog wel terug te knokken in dit duel en kwam na doelpunten van Furkan Kebabci en Atilla Özturk wel echt dichtbij. De derde treffer van De Krijger zou echter aan alle onzekerheid een einde maken; 4-2. De Heertjes/Albinotrouwringen 1 mengt zich ook in de strijd om de bovenste plaatsen nadat het Kieskeurig opzij wist te zetten. Joep Stet opende in de twaalfde minuut de score door eerst fraai de bal langs de doelman te krijgen en vervolgens het lege net te vinden. Laurens Vredenburg bracht tien minuten later de score in evenwicht, maar moest toezien hoe in het slot van de wedstrijd de hoop op een resultaat verloren ging. Eerst was de tweede van Stet goed voor een nieuwe voorsprong voor De Heertjes/Albinotrouwringen 1 en vrijwel direct zorgde Bart Veldhuisen voor de belangrijke marge van twee. Vlak voor tijd zou Daniël Vos nog de kers op de taart zetten; 4-1.

EV Wonen Makelaardij 1 leek na een spannende wedstrijd tegen De Praktijk op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar gaf het in de slotfase toch nog uit handen. Mede dankzij twee goals van Kees van Vliet kwam De Praktijk binnen het kwartier op een 2-1 voorsprong, maar hierna was het EV Wonen Makelaardij 1 dat drie keer op rij het net wist te vinden. Na de 2-4 van Dion Bestevaar in de 34e minuut leek de wedstijd de goede kant op te kantelen voor EV Wonen Makelaardij 1, maar niets was minder waar. In de slotfase zou De Praktijk toch nog een punt uit het vuur slepen na treffers van Jim Simonis en Jorn Tromp. Schildersbedrijf Mol kon wel de eerste drie punten van het seizoen vieren. Tegen VHC Jongens B.V. kon het rekenen op een sterke defensie en de goed keepende Dion Bleeker, wat absoluut het verschil bleek te zijn in dit duel. Aanvallend was Don van Sermondt van grote waarde door drie van de vier doelpunten voor zijn rekening te nemen, de overige treffer kwam op naam van Ruud Vlaar; 4-0.

Bel knalt Stuijt Infra GWW met zes treffers langs Joris Dekker Bouw

In de Deza Kozijnen-Cup is Joris Dekker Bouw de koppositie kwijtgeraakt aan L’Arcade. Ondanks een goede start moest Joris Dekker Bouw zijn meerdere erkennen in Stuijt Infra GWW, dat zo na een doelpuntrijk duel de eerste overwinning van het seizoen kon vieren. Dankzij twee treffers van Rick Does kwam Joris Dekker Bouw na vier minuten al op een 2-0 voorsprong, maar hierna nam Stuijt Infra GWW het heft in handen. Met maar liefst vijf doelpunten in slechts elf minuten werd deze wedstrijd volledig gekanteld, mede door drie goals van Jeroen Bel. Jeffrey de Cocq van Delwijnen en Roald Zoet brachten Joris Dekker Bouw dichterbij, maar Bel was in uitstekende vorm en zou deze wedstrijd definitief beslissen door nogmaals drie keer te scoren en zijn totaal zo op zes te brengen. Uiteindelijk zou zijn scoringsdrift Stuijt Infra GGW een welkome 6-9 overwinning opleveren. L’Arcade wist wel raad met deze misstap van Joris Dekker Bouw en nam de koppositie over door K&A Transportbedrijf met 2-5 te kloppen. Tussen minuut 22 en 32 betekenden drie opeenvolgende treffers dat de gelijke stand werd omgezet in een 1-4 voorsprong en dat bleek beslissend. Muhamed Almafradji deed nog wel wat terug, maar niet snel hierna herstelde Brecht Molenaar de marge van drie in het voordeel van L’Arcade.

Esdegé-Reigersdaal had ook een kans om alleen leider te worden, maar kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen SDV installatietechniek. In deze gelijk opgaande wedstrijd deelde SDV installatietechniek de eerste tik uit en was Bas Groot de doelpuntenmaker. Esdegé-Reigersdaal toonde echter veerkracht en boog deze achterstand om in een 1-2 voorsprong na goals van Lars Veldhuisen en Mike Bleeker. Lang kon de ploeg echter niet genieten van deze voorsprong want slechts een minuut later bracht Jos Beers de score weer in evenwicht. Een nieuwe voorsprong werd echter al weer snel geforceerd nadat Veldhuisen voor de tweede keer raak schoot. Tot een overwinning zou het echter niet leiden, want 3 minuten voor tijd tekende Groot voor de 3-3 eindstand. KBL Schoonmaakcentrum heeft zich na de 2-4 overwinning op Bouwbedrijf Bert Groot ook gemeld in de strijd om de bovenste plaatsen. Halverwege keek KBL Schoonmaakcentrum nog tegen een 2-0 achterstand na goals van Bart van der Veldt en Jorn Bakhuys, maar het liet zich niet van slag brengen. De druk werd steeds meer opgevoerd en met nog een kwartier te gaan was de score in evenwicht. Pierre de Rooij zou in de 32 minuut KBL Schoonmaakcentrum voor het eerst op voorsprong brengen waarna Johan Engel de zege zou veiligstellen.

Gofilex had tegen FC Atlas voor grootste gedeelte van de wedstrijd een voorsprong in handen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met slechts een punt. FC Atlas kwam in dit duel als eerst op voorsprong, maar slechts drie minuten later keek het al tegen een 1-2 achterstand aan. Marouane Koubaa bracht het verschil op twee, maar dankzij goals van Khalid Ezhar en Mustafa Taghlaoui kwam FC Atlas al snel langszij. De tweede treffer van Kay Besseling betekende een nieuwe voorsprong voor Gofilex, al duurde deze niet lang nadat ook Ezhar voor de tweede keer raak schoot. De doelpunten vielen in deze fase van dit duel als rijpe appelen, want al heel snel kwam Gofiliex opnieuw op voorsprong dankzij Vince van Santen. Wederom werd deze voorsprong echter niet vastgehouden en was een puntendeling onvermijdelijk. Twee minuten voor tijd wist Taghlaoui voor de derde keer het net te vinden en zo de einstand op 5-5 te bepalen. Hiermee was het eerste punt voor FC Atlas dit seizoen een feit. Loogman Carwash Heerhugowaard wist na een sterke tweede helft de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Tegen De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. stond de ploeg na zeventien minuten met 0-1 achter dankzij een goal van Brennain Meiboom, maar hierna was het Loogman Carwash Heerhugowaard dat de touwtjes in handen nam. Kevin Lagerweij bracht de score in evenwicht waarna Maarten van Ammers voor de 2-1 zou zorgen. Dankzij nog drie goals in de laatste elf minuten werd De Heertjes 4/Sunrise zonwering b.v. uiteindelijk nog ruim verslagen; 5-1.

Drie ploegen nog zonder puntenverlies in Jos Kamp Assurantiën-cup

Dat debestevergelijkingssites.nl na drie ronden in de Jos Kamp Assurantiën cup de ranglijst aan zou voeren was nog wel te verwachten, maar dat Renses Automobielbedrijven en Zonneveld Elektro ook beiden drie keer gewonnen hebben is toch een grote verrassing! Debestevergelijkingssites.nl en Zonneveld Elektro wonnen hun wedstrijd ruim; Renses had veel moeite met Tips Thailand, maar won uiteindelijk toch. Onderin wachten Horizon Transport & Koeriersdiensten en SPITS – Medicijnuitgifte op Maat nog steeds op de eerste punten.

NVDB pakte de eerste punten na een 4-1 overwinning op Chelsea. Martijn Veldboer zette NVDB al snel op voorsprong, maar hierna ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Na de 2-0 van Timo Kuipers was het verzet van Chelsea gebroken en hierna scoorden beide spelers nog een keer. In de laatste minuut redde Pieter Koopmeiners nog de eer voor Chelsea. Tips Thailand en Renses Automobielbedrijven maakten er een spannende wedstrijd van en acht minuten voor tijd was de stand 2-2. Jordy van Eekelen zette Renses op voorsprong en de 4-2 van Niels Kuipers besliste dit duel; de aansluitingstreffer van Robin Brandjes kwam te laat (4-3).

De Heertjes 3 / Hot & Tot Watches kon de sterke koploper debestevergelijkingssites.nl een kwartier lang bijbenen, maar na vier goals van debestevergelijkingssites.nl in slechts vijf minuten tijd was dit duel toch al snel beslist. Het werd uiteindelijk 8-3 voor de koploper en Adel Al-Majahie maakte een zuivere hattrick. Met negen doelpunten staat hij dan ook bovenaan in de Joosten Staalbouw Topscoorderstrofee. Van Dijk Borstelwerken.nl nam een 2-0 voorsprong tegen Jos Kamp Assurantiën, dat hierna pas begon te draaien. Vijf doelpunten van Jos Kamp in negen minuten (waarvan drie van Marco Kamp) draaiden de rollen uiteindelijk volledig om. Het werd tenslotte 6-3 voor Jos Kamp, dat nu achter de drie koplopers de vierde plek in de stand inneemt.

Zonneveld Elektro had een makkelijke avond tegen het laag geklasseerde SPITS – Medicijnuitgifte op Maat en won overtuigend met 4-0. Sander Zonneveld had een belangrijk aandeel in deze overwinning en scoorde twee keer. Vakantiehuis Thandiwe rukt op naar de middenmoot door het degradatieduel tegen Horizon Transport & Koeriersdiensten met 2-1 te winnen. Dit duel ging gelijk op en negen minuten voor tijd wist Ralph Kocken het winnende doelpunt voor het vakantiehuis te scoren.