Hockeymannen MHC onderuit tegen koploper Catwijck

Sport
Hockey. Foto ter illustratie.
Hockey. Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - De hockeyers van MHC Heerhugowaard speelden zondag 10 oktober een zware uitwedstrijd tegen Catwijck. Speler Sebastiaan van Bruggen doet verslag.

“Heerhugowaard heeft op dit moment te maken met een hoog aantal blessures en is daardoor afhankelijk van welwillende invallers. Gelukkig waren er voldoende mensen bereid om mee te gaan naar deze wedstrijd, waardoor een sterk elftal het veld kon betreden. Naast de vaste spelers bestond het team dit keer uit jong talent en enkele voormalige eerste-elftalspelers. Bij aanvang van de wedstrijd werd al snel duidelijk waarom Catwijck de nummer 1 is van de competitie. Het speltempo was hoog en voor Heerhugowaard was het vooral zaak de bal achterin tegen te houden. Catwijck creëerde veel kansen, maar door een goede verdediging en mooie reddingen van de keeper Terweijden wist Heerhugowaard lang de 0-0 te behouden. Toen Catwijck er in het tweede kwart klaar mee was, schroefden ze het tempo nog een stukje op. Vanaf toen ging het voor Heerhugowaard een tikje te snel en zo wist Catwijck de wedstrijd met 6-0 te winnen.”

Komende zondag krijgt Heerhugowaard om 14.45 uur Zandvoort op bezoek. Gezien de stand in de poule liggen hier betere kansen voor Heerhugowaard. “Uiteraard hopen we weer een beroep te mogen doen op onze invallers. De invallers vanuit de jeugd zorgen voor een frisse energie in het team en de kennis en ervaring van de oud gedienden is meer dan welkom. Immers; de vrucht der ervaring rijpt niet aan de jonge takken.” 

Ook de Dames 1 van MHC Heerhugowaard treden zondag 17 oktober aan tegen Zandvoort.