Drs. Vijfje tegenstander in topper voor FC Marlène vrouwen

Sport
De vrouwen van FC Marlène wonnen afgelopen week van Drachtster Boys.
De vrouwen van FC Marlène wonnen afgelopen week van Drachtster Boys. (Foto: JDL Fotografie)

HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène kunnen de competitie blijven vervolgen. Werd vorig seizoen de competitie nog stopgezet vanwege de toenemende coronacijfers, dit seizoen kan het topsportteam van de Heerhugowaardse zaalvoetbalvrouwen de competitie ondanks de nieuwe maatregelen gelukkig wél uitspelen.

De ploeg van trainster Monique van der Rijst komt uit in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal, wat door de overheid en NOC*NSF is aangemaakt als zogenaamde topcompetitie. “Het is fijn dat we door kunnen blijven spelen ondanks dat ook wij ons zorgen maken over het coronavirus. Sport verbindt en we hopen in deze nieuwe (avond)lockdown toch ook het publiek aan ons te blijven binden”, aldus Van der Rijst.

Topper

Vrijdag 3 december staat voor de Heerhugowaardse zaalvoetbalploeg een topper op de agenda: de thuiswedstrijd tegen Drs. Vijfje uit Groningen. Dit is de huidige nummer één van de competitie en grote concurrent voor de landstitel. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Publiek is helaas niet welkom, maar FC Marlène heeft een constructie bedacht waarmee fans de wedstrijd tóch live kunnen volgen. “Om onze volgers tegemoet te komen bieden we een gratis livestream aan. Zo kan ons publiek gewoon naar onze wedstrijden kijken, maar hopen we ook nieuw publiek aan ons te binden voor de toekomst. Via welk platform we de livestream aanbieden wordt later deze week bekendgemaakt via onze website, www.fcmarlene.nl.”

De FC Marlène-vrouwen wonnen vrijdag met 3-6 van Drachtster Boys en staat op dit moment drie punten achter koploper en aanstaande tegenstander Drs. Vijfje.