Huur een fluisterboot bij Museum BroekerVeiling!

Toerisme
Leuk uitje voor het gezin: een rondje door het Rijk der Duizend Eilanden per fluisterboot.
Leuk uitje voor het gezin: een rondje door het Rijk der Duizend Eilanden per fluisterboot. (Foto: Aangeleverd)

BROEK OP LANGEDIJK - Wat kun je in deze tijd met alle coronamaatregelen doen behalve fietsen en wandelen? Juist! Varen in een fluisterbootje door het prachtige Duizend Eilanden Rijk in Langedijk. Het is weer mogelijk één van de authentieke koolschuitjes te huren bij Museum BroekerVeiling. Uiteraard met het in acht nemen van de richtlijnen van de RIVM en de Gemeente Langedijk.

Lekker fluisterend varen door het Rijk der Duizend Eilanden

Museum BroekerVeiling is zoals alle andere musea nog gesloten tot in ieder geval 20 april. Maar per 1 april heeft het museum goedkeuring gekregen om wél de fluisterbootjes te verhuren om heerlijk mee te kunnen varen. Wel met de nodige maatregelen uiteraard. Er mag alleen gevaren worden met gezinnen die woonachtig zijn op hetzelfde adres met maximaal vijf personen, en anders met maximaal drie personen als ze niet op hetzelfde adres wonen. Bij het afhalen en terugbrengen van de bootjes wordt zoveel mogelijk gewerkt met anderhalve meter afstand en tussendoor worden de vaartuigen schoongemaakt. Reserveren kan alleen online.

Sloepennetwerk

Het Rijk der Duizend Eilanden is een prachtig gebied om in te varen, veel bootjesbezitters weten dat uiteraard al. Sinds vorig jaar is het ook makkelijk om een rondje te varen door de aanwezigheid van bordjes van het sloepennetwerk. Maar ook zelf op ontdekkingstocht gaan is mogelijk. Bij de boot is een plattegrond van het gebied aanwezig. In het Oosterdelgebied kan je alleen varen met boten zonder motor of met een vergunning. Met een kano van het museum kan je dit gebied dus prima ervaren.


Smartphone

Vaar je met een fluisterboot over de aangegeven route rond de Oosterplas? Dan kan je via je smartphone of tablet naar interessante informatie luisteren over het landschap, de gebouwen en cultuurhistorie van het gebied waar je langs vaart. De boten zijn elektrisch aangedreven dus je vaart op een rustig tempo en geniet van de rust om je heen.

Picknickmand mee?

Bij het verhuren wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Reserveren kan via de nieuwe reserveringswebsite www.zelfvaren.nl. Hier vind je ook meer informatie over de mogelijkheden om een picknickmand of koffie met gebak mee te nemen voor onderweg.

Samen genieten op het water.
Picknickmand mee voor onderweg.