Brainpowers grootste hit is 'Dansplaat'.
Brainpowers grootste hit is 'Dansplaat'. ((Foto: Archief))

Brainpower en Joost op Mixtream Festival

  Uit

HEERHUGOWAARD - Het gratis toegankelijke Mixtream Festival wordt zondag 25 augustus voor de negentiende keer gehouden in het Rosariumpark Heerhugowaard. Rappers Brainpower en Joost horen bij de eerste namen die de organisatie heeft weten te strikken.

Uit de Mixtream Band & DJ Contest, die afgelopen weekend plaatsvond in JC Kompleks, zijn ook vier acts voortgekomen. De bands 3 Point Landing en The Guy Next Door en de DJ's Dusty Boyd en DJ Virato zijn gekozen door de jury en het publiek om op het festival op te treden.

Brainpower

Brainpower is met tien top-100 albums, meer dan twintig gouden en platina platen en ruim drieduizend live- shows, waaronder zes keer Lowlands en tweemaal Pinkpop, één van de meest succesvolle Nederlandse rappers. Zijn single 'Dansplaat' belandde in 2002 zowel in Nederland als in België op de eerste plaats in de hitparade. Ook met Joost gaat het voor de wind. De 21-jarige rapper gaf ook al een show op Lowlands en in een uitverkochte Paradiso. Met de eerder op Mixtream verschenen Donnie maakte hij meerdere nummers en trad hij op in Carré.

Colombiaanse ska

Behalve tweemaal hiphop zijn er zoals altijd een hoop verschillende muziekstromingen te verwachten op Mixtream Festival. 3 Point Landing maakt alternatieve rock waarin de zangeres met haar keytar de gitaar vervangt, The Guy Next Door houdt van een stevig potje funky bluesrock, Dusty Boyd is een talentvolle hardstyle-producer en de pas veertienjarige DJ Virato is thuis in house en aanverwante stijlen. Binnenkort worden er meer acts bekendgemaakt in genres als nu-metal, hardcore en Colombiaanse ska.

Mixtream Festival wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Meehelpen? Meld je aan via vrijwilligers@mixtream.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries