Het wordt een swingende middag in Cool!
Het wordt een swingende middag in Cool! ((Foto: Richard Rood))

Swingende saxofoons bij Cool's Jazzfestival

  Uit

HEERHUGOWAARD - Uit alle hoeken en gaten van Cool kunst en cultuur klinkt zondag 13 oktober jazzmuziek. Dan is het tijd voor het jaarlijkse jazzfestival! De hele middag zijn er optredens van diverse jazzgezelschappen; van oude-stijl-orkesten tot bigbands en mainstream ensembles. De toegang voor het festival is gratis.

De allereerste editie van het jazzfestival werd in 1987 georganiseerd onder de naam Jazz-Inn. In 2002 werd de naam dankzij de financiële steun van Bot Bouw gewijzigd in het Bot Bouw Jazzfestival. Vanaf dit seizoen gaat het evenement verder onder de naam Cool's Jazzfestival. Een nieuwe naam, maar dezelfde muzikale en gezellige inhoud!

Swingen op zondag

Het wordt een swingende middag met allerlei soorten jazz; van dixieland en swing tot ballads en bossanova's. De verschillende bands treden op in de diverse zalen van Cool. Geniet van Jacky Roofer's Big Band, Big Swing Band, Junior Jazz Experience en Bigband MissJones in de Rodi Media-zaal. Swing in kleinere setting mee met Het Kleine Orkest, Notenkrakers, Jaap Barks & Friends, Marcia Bamberg Swing Quartet en Dixiefun Jazzband in Café Cool en geniet in de kleine zaal van FBI Jazzband, Lollapalooza, Westside Jazzband en de Jazzy Rabbits.

Toegang

Swing zondag 13 oktober mee vanaf 13.00 uur. De toegang voor het Cool's Jazzfestival is gratis. Cool's Jazzfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Segafedo, InBev Nederland en Veldboer Eenhoorn.

Meer berichten