Aartswoud in kerstsferen.
Aartswoud in kerstsferen. ((Foto: www.fotografiehannekedeboer.nl))

Kom achterom tijdens 'Aartswoud in kerstsfeer'

  Uit

REGIO - Traditiegetrouw wordt in het weekend na Sinterklaas het dorp Aartswoud in kerstsfeer gehuld. Zaterdag 7 en zondag 8 december kunnen bezoekers achterom komen op maar liefst negentien locaties. Ook op nieuwe adressen staat tussen 10.00 en 17.00 uur de deur open voor bezoek! De enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt!

Daar waar de speciale kerstroutevlag wappert, staan de deuren open. Het kerstthema wordt verrassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Bovendien is een wandeling door het dorp een mooie blik op het West-Friese landschap. Op elk adres liggen gratis folders klaar met een uitgebreide beschrijving van de locaties en een plattegrond met overzicht. Ook dit jaar doet een aantal nieuwe deelnemers mee. Bijzonder is dat niet alleen bij een fruitkweker maar ook op een veeteeltbedrijf uitgelegd gaat worden wat er komt kijken voordat een product klaar is om geconsumeerd te worden. Een ervaren imker laat kinderen graag zien hoe bijen honing maken. Op creatief gebied valt er verder heel veel te zien. Foto's, schilderijen, keramiek, maar ook de kerstspulletjes zijn vaak handgemaakt. De nadruk daarbij ligt op 'natuurlijk, doorleefd, maar vooral 'anders'. En geheel in de sfeer van kerstmis: goede doelen hebben op meerdere adressen een plek gekregen. De kerstbomen die verkocht worden, komen ten goede aan AGSV, de plaatselijke sportvereniging. En oliebollen worden gebakken ten gunste van de Prinsenstichting.

In de Schoolstraat zijn gratis concerten te beluisteren. Het koor Grenzenloos treedt op zaterdag vanaf 17.00 uur op in de Manuelhoeve. Op zondag geven Loes en Theuntje vanaf 13.00 uur op elk heel uur een miniconcert tussen de koeien op de stal van het Rundveemuseum.

Treintje

Tot slot aandacht voor het speciale Kersttreintje. Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur tegen een kleine vergoeding overal in- en uitstappen. Zo is er meer tijd om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten