Cabaretier en acteur George van Houts bespreekt complottheorieën.
Cabaretier en acteur George van Houts bespreekt complottheorieën. ((Foto: Mark Kohn))

George van Houts terug in Cool met theatercollege over complottheorieën

  Uit

HEERHUGOWAARD - Twee seizoenen geleden overdonderde George van Houts met Kom Plot, een theatercollege over de aanslag op de Twin Towers en de hiermee samenhangende 'conspiracies'. Na 75 voorstellingen en meer dan 150.000 weergaven op YouTube vraagt dit initiatief om een vervolg, een deel II. Dinsdag 17 december staat George opnieuw in Cool kunst en cultuur met een theatercollege waarbij je kin op je borst zakt van verbazing over de krochten en kronkelingen van de menselijke geest.

De recente geopolitieke ontwikkelingen schreeuwen om duiding. Daarom komt Van Houts met een vervolg over diverse complottheorieën en absurde samenzweringen uit de recente geschiedenis. Hij speelt/vertelt/onderwijst complotten uit de jongste geschiedenis die wel degelijk waarheid zijn gebleken, zoals de Gladio-affaire. Plus een reeks absurde samenzweringen waar hartelijk om gelachen kan worden. Waren er niet eigenlijk twéé Titanics? En heeft Stanley Kubrick in 1968 de volledig-in-scène-gezette maanlanding gefilmd?

George van Houts is cabaretier en daarnaast bedenker en schrijver van het theatercollectief De Verleiders, de groep die van maatschappelijke kwesties goedbezocht cabaretesk theater maakt. Hij is tevens initiatiefnemer van het burgerinitiatief Ons Geld.

Kijk hier voor meer informatie en tickets. Na afloop nog even gezellig napraten over de voorstelling in Café Cool? Reserveer dan voor het Nagenietarrangement voor slechts € 6,50 per persoon.

Meer berichten