Bodhi & Titus.
Bodhi & Titus. ((Foto: Lisette Kreijger))

Keltische klanken in Het Oude Gemaal

  Uit

door Lisette Kreijger

HEERHUGOWAARD - Dat een zondagmiddag niet saai hoeft te zijn bewezen Bodhi Geerlings en Titus Kraakman met hun concert 'On Celtic Roads' dat zondag 20 januari plaats vond in Het Oude Gemaal aan de Huigendijk 17 in Heerhugowaard. "We doen waar we blij van worden", laat zanger/gitarist Titus weten. Hij bespeelt diverse instrumenten waaronder de Ierse bouzouki en de mandoline. Bodhi geeft na afloop van het optreden aan: "Ondanks een paar dingetjes zijn we erg tevreden."

De twee vonden elkaar enige jaren geleden. Titus speelde ruim vijftien jaar bij de Ierse band O'Branons. Tijdens een samenwerking tussen Bodhi en deze band ontstond de match. De afgelopen jaren heeft het duo veel ervaring opgedaan met een diversiteit aan optredens. In het Oude Gemaal trok Titus met zijn Ierse accent de aandacht. "Heel knap van hem, dat accent!", merkte Bodhi tijdens het optreden op, omdat Titus gewoon Nederlands is. Voor de Ierse muziekliefhebber zijn vele nummers uit hun repertoire bekend. 'Fiddler's Green', 'Caledonia' en 'Galway Girl', een kleine selectie liedjes die ten gehore werden gebracht in Het Oude Gemaal. Maar ook Nederlands- en Spaanstalig repertoire kwam voorbij. 'Verdronken Vlinder' was bij velen uit het (met name oudere) publiek bekend, en het Spaanse 'Don Devoy', een lied over vluchtelingen, werd vol overgave door Bodhi gezongen. Bodhi bespeelde naast de gitaar ook de bodhrán oftewel Ierse trommel.

Uitverkocht

Het optreden was compleet uitverkocht. Bezoekers die toch nog naar binnen wilden konden bij de statafels staan. In de pauze kon er gebruik worden gemaakt van een kleine versnapering bij café de Pomp. Een trouwe bezoeker van Het Oude Gemaal vertelt na afloop: "Het was vooral mooie rustige luistermuziek van een hoog niveau, echt iets voor de zondagmiddag. Ook leuk dat er twee gastmuzikanten tijdens het optreden bij kwamen, en dat ze het zo spontaan deden. Goed geïmproviseerd! En ik vond het een leuke afwisseling dat er verschillende instrumenten te horen waren. Alles bij elkaar maakte een gezellige sfeer! Het was uitverkocht, dus blijkbaar voldoet het aan de behoefte van de bewoners uit Heerhugowaard!" Ook de andere mensen uit het publiek waren zichtbaar enthousiast. Bij het laatste nummer werd er vrolijk rondgegaan met de hapjes en af en toe werd er meegeklapt.

Vrienden van het Poldermuseum

Iemand anders uit het publiek laat weten: "Als liefhebber van Keltische muziek vond ik het een onwijs leuk concert. Vorig jaar interviewde ik Henk Slegtkamp voor een artikel over Het Oude Gemaal. Jammer dat hij er niet meer bij was. Ik vond het overigens mooi om te zien hoe er deze middag contacten ontstonden, een soort verbinding, en dat allemaal door de muziek!" Tot slot namens vele bezoekers grote dank aan de vrijwilligers die dit alles georganiseerd hebben.

Word ook Vriend van het Oude Gemaal. Kijk hier voor meer informatie.

Meer berichten