Op zoek naar nieuwe hoop met Orkater in Cool

Uit
Op zoek naar hoop met Orkater.
Op zoek naar hoop met Orkater. ((Foto: Ruben Wijnstok))

HEERHUGOWAARD -In een wereld die op zijn kop staat, gaan zes personages - waaronder Geert Lageveen en Leopold Witte - op zoek naar hoop. Naar een andere blik, een positief geluid, een veelbelovende toekomst, want: ‘Alles Komt Goed’. De veelbelovende toneelvoorstelling van Orkater staat vrijdag 23 oktober op de planken bij Cool kunst en cultuur.

In het voorjaar van 2020 schreef toneel-, televisie- en filmacteur Geert Lageveen samen met acteur Leopold Witte (onder meer bekend door zijn rol als Evert Lodewijkx in de komische dramaserie ‘Gooische Vrouwen’) een voorstelling over het gedrag van mensen in een crisis. Niet wetende dat heel de wereld ook een crisis stond te wachten. De echte crisis kwam en daarmee ook honderden nieuwe vragen. De antwoorden vonden de twee in het boek De Pest van Camus, waarin een stadje maandenlang in quarantaine leeft vanwege een dodelijk virus. De conclusie van de heren? Alles komt goed!

Gedreven theatermakers

Orkater staat voor ‘orkest’ en ‘theater’. Het is theater waar muziek in het DNA zit, gemaakt door gedreven theatermakers. De producties worden gespeeld in het hele land, in de grote zalen, op de vlakke vloeren en veelvuldig op zomerfestivals. Talentvolle makers, onder wie Dionne Verwey, Reinout Scholten van Aschat en Belle van Heerikhuizen, maken deel uit van het collectief.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.coolkunstencultuur.nl.