Oud papier Heerhugowaard 2023: dit moet je weten!

Algemeen
Oud papier.
Oud papier. (Foto: Pexels.com)

HEERHUGOWAARD - Wil je het oud papier of karton laten ophalen in Heerhugowaard? In de gemeente Dijk en Waard wordt oud papier volgens een vast rooster aan huis opgehaald. In dit artikel vind je alle informatie over oud papier en karton ophalen in Heerhugowaard.

Ingezonden

Oud papier Heerhugowaard

In Heerhugowaard wordt oud papier volgens een vast rooster aan huis opgehaald. De gemeente Dijk en Waard haalt zelf geen oud papier op. Dit wordt in Heerhugowaard gedaan door deze verenigingen en stichtingen:

  • De Groen-Zwarte Maten (Supportersvereniging SVW ’27)
  • Handbalvereniging Tornado
  • OPEK (Oud Papier En Karton)  

Oud papier Heerhugowaard 2023

In de Afvalwijzer kun je de dichtstbijzijnde plek bekijken om het oud papier weg te brengen. Selecteer voor welke afvalsoort je de locatie wilt zien en je krijgt een compleet overzicht van alle locaties.

Heerhugowaard oud papier ophalen

Bied op de ophaaldag jouw oud papier en karton aan in een doos of bind het vast met een touwtje. Zo kan het niet wegwaaien en ontstaat er geen zwerfafval. Maak het pakket niet groter dan 50 bij 50 bij 50 cm en liefst niet zwaarder dan 15 kilo. Gebruik liever ook geen plastic zak om het papier in te doen. Plastic wordt apart ingezameld voor hergebruik. Bekijk hier de ophaaldag van oud papier en karton in jouw straat in Heerhugowaard!

Karton Heerhugowaard

Bij de verwerking van het oud papier en karton in Heerhugowaard wordt het met water vermengd, waardoor een soort pap ontstaat. Verontreinigingen zoals nietjes en stukjes plastic worden er dan uitgehaald. Uiteindelijk wordt er weer nieuw papier en karton van gemaakt. Zo worden er een hoop bomen bespaard.

Karton ophalen Heerhugowaard

Bekijk hier de ophaaldag van oud papier en karton in jouw straat. De ophaaldagen in Heerhugowaard zijn voor zowel oud papier als voor karton. Zorg er wel voor dat alles netjes is vastgebonden of in een doos zit, om zo straatvervuiling tegen te gaan.