Landgoed Willibrorduslezing Cultuurkoepel

Eppo van Nispen tot Sevenaer.
Eppo van Nispen tot Sevenaer. ((Foto: aangeleverd))

HEILOO - Het Willibrordusgenootschap en de stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo vroegen Eppo van Nispen tot Sevenaer de vijfde lezing te verzorgen. De leerlingen van basisschool Willibrord uit Heiloo houden voordrachten over 'Willibrordus dichtbij'. Na afloop serveert de Keuken met Karakter heerlijke stamppotten.

Nederland behoort tot de top 5 landen waar men zich het gelukkigst voelt. En toch voelt men hier ook druk. Er moet langer worden doorgewerkt voor minder geld. De ouderen worden ouder en hebben meer zorg nodig. En de jeugd die de toekomst heeft? Hebben die wel toekomst. Nog nooit was het zogenaamde burn-out percentage zo groot in de groep 25-35 jaar. Dat geldt ook voor eenzaamheid. Ondanks de enorme sociale netwerken die dankzij de digitale ontwikkelingen zijn ontstaan. Hoe staat het met de gemeenschapszin in een digitaal tijdperk. Is die er nog? Is het algoritme onze beste vriend? Of zien we straks alleen nog maar robots aan ons bed? En wat doet dat met onze geest ?

Eppo van Nispen tot Sevenaer is een veelgevraagd internationaal spreker en meedenker vanwege de unieke verbindingen die hij weet te leggen tussen de digitale wereld en de menselijke maat. Daarnaast is hij gast in programma's als DWDD. Hij is van oorsprong programmamaker. Van Nispen tot Sevenaer neemt belangstellenden mee op een zinderende Willibrorduslezing. In een waterval van beelden kijkt hij via het verleden en heden naar de toekomst waarin de digitalisering van onze samenleving zorgt voor het heroverwegen van een aantal fundamentele maatschappelijke waarden. Het is een zogenaamde puntje-op-de-stoel lezing waarbij hij op een vrolijke, aanstekelijke en vooral inspirerende manier dwingt tot nadenken, met een lach en een traan, over die ene belangrijke vraag of we op de wereld zijn om mekaar te hellepe nietwaar?

Kaartje reserveren € 2.50 via www.willibrorduslezing.nl

Meer berichten