Mensen met een beperking speelden de hoofdrol in de cultuurkoepel van Heiloo.
Mensen met een beperking speelden de hoofdrol in de cultuurkoepel van Heiloo. ((Foto: aangeleverd))

Talenten op het podium tijdens Kunst met een grote G!

HEILOO - Mensen met een beperking speelden dinsdag 12 november de hoofdrol in de cultuurkoepel van Heiloo. Tijdens het evenement 'Kunst met een grote G! Het Evenement voor G-niaal Talent' toonden zij hun talenten. Niet de beperking stond centraal, maar de kwaliteit.

Het publiek was onder de indruk van de geleverde prestaties. Het publiek viel voor de prachtige zang en de muziek van band de Bridge, cabaretier Fabian Fransiscus was ontzettend scherp – wat door de te horen reacties vanuit de zaal duidelijk gewaardeerd werd. De acteurs van theatergroep Eenhoorn ontroerden met hun optreden 'Mikado' en Andre Heuvelman zette het publiek aan het denken: Wat is normaal? Eén van de acteurs van theatergroep Eenhoorn sprong spontaan op het podium en gaf aan dat 'zij harstikke normaal is en trots op wie zij is met al haar talenten'. Onder leiding van dagvoorzitters Rob Hartings van MEE & de Wering en Jaap Purmer van Stichting Vrienden MEE, werden Mireille Kaptein (Zakenvrouw van het Jaar 2019) en de wethouders bevraagd over hun talenten.

Aan de slag

Wethouders uit de gemeenten Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Langedijk , Uitgeest en de burgemeester van Hollands Kroon gingen, onder leiding van Jennifer van Keuken met Karakter, aan de slag in de keuken. Het publiek werd getrakteerd op soep, salades en heerlijke broodjes. Verbinding maken tussen gemeenten, het bedrijfsleven en mensen met een beperking is meer dan geslaagd! Sociale inclusie is een stuk gemakkelijker gebleken dan menigeen van tevoren kon bedenken.

Dit evenement kwam tot stand door de inzet van MEE & de Wering, Stichting Vrienden MEE, Ondernemend Alkmaar, Esdégé-Reigersdaal, Hogeschool Inholland en Kiem Kunst. Zonder de steun van de sponsors AdSysCo, Stichting Groeimee, ISSYS-ICT BV, Concreet geeft vorm, Keuken met Karakter en

't Hekeltje was het niet gelukt om dit evenement te organiseren. Bedoeling is dat dit evenement jaarlijks terugkeert. De gemeente Den Helder heeft zich spontaan aangemeld als gastgemeente in 2020.

Meer berichten