NL-Alert controlebericht op mobiel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: (Beeld aangeleverd))

DEN HELDER - De overheid zendt maandag 2 december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Noord-Holland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel.

Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Waar je NL-Alert ook ziet, in NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.

Ramp

Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Naast NL-Alert op je mobiele telefoon zie je de berichten van NL-Alert op steeds meer digitale reclamezuilen, vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je het beste kunt doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden. Zie je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat ze moeten doen.

Dit moet je doen bij een NL-Alert

Lees direct het bericht. Volg de instructies op. Informeer en help de mensen om je heen. Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.