Een werk van Geertje Harms.
Een werk van Geertje Harms. ((Foto: aangeleverd))

Tentoonstelling in de Trog te Heiloo

Tentoonstelling in de Trog te Heiloo

HEILOO - Door Galerie De Buitenkans wordt tot en met zondag 1 maart een expositie georganiseerd met werken van Marco Peereboom, Lot Schreurs en Geertje Harms in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur en op zondag van 10.30 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org.

Geertje Harms

Geertje Harms (1951), woont in Julianadorp en maakt al jaren beelden. Zij volgde lessen bij Triade in Den Helder. Docenten waren Jan Dokter en Theo Mulder. Sinds vijf jaar werkt Geertje met keramiek. Zij maakt schalen en maakt daar tekeningen op, of beschildert ze. Sinds vijf jaar is zij vrijwilliger bij Stichting Bronsgieterij de Hooischuur in Alkmaar aan de Herenweg. Daar heeft zij het vak van bronsgieten geleerd en werkt Geertje haar beelden af. Keramiek, draaien en glazuren leerde zij bij de Klei-academie in Amsterdam. Docent: Kees Agterberg

Lot Scheurs

Lot Schreurs (1943) is geboren en getogen in Amsterdam. Zij komt uit een groot gezin waar creativiteit en fantasie iets vanzelfsprekends was. Sinds 1990 woont zij in Heiloo en in 1993 is zij lid geworden van de schildervereniging Tintoretto. Daar leert zij veel van de kunstenaars, die lesgeven o.a. Ed Dekker, Cees Broersen, Frits de Nooijer, Tiest Simons en vele anderen. Haar passie voor schilderen komt tot bloei en ze kan haar vaardigheden met de kwast ontwikkelen. Zo schildert zij al 26 jaar en sprokkelt haar inspiratie bij elkaar, door samen te schilderen met anderen. Natuurlijk ook door de grote schilders uit het Im- en Expressionisme en door het verzamelen van beelden uit onder andere kranten, tijdschriften en het leven zelf. Ze is dol op kleur en werkt het liefst met olie en acryl.

Marco Peereboom

Marco Peereboom (1968) is opgegroeid in Alkmaar, waar hij nog steeds woont. Hij is al z'n leven lang een spuwende vulkaan van creativiteit. Z'n leraar bij fijnschilderen Herman Smorenburg was bij z'n eerste schilderij - in die techniek - verbaasd, dat hij dit bij zijn eerste schilderij al liet zien. Dat is intussen zes jaar geleden. Intussen geeft hij zelf les in fijnschilderen. Ook experimenteert hij met impressionisme. Maar zoals hij zelf zegt: "Ik denk dat ik in het fijnschilderen - al dan niet met de grove toets à la Rembrandt - toch wel dat heb gevonden dat helemaal m'n ding is."

Meer berichten