Wandelaars lopen door de polder.
Wandelaars lopen door de polder. (Foto: aangeleverd)

Inschrijven voor Wandel4daagse Alkmaar

REGIO - De inschrijving van de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is geopend. Het vierdaagse wandelevenement van Le Champion vindt traditioneel plaats vanaf de derde woensdag van juni: 17 juni tot en met zaterdag 20 juni 2020. In vier dagen wordt Noord-Holland ontdekt. De organisatie rekent op zo'n 6.000 deelnemers, die kunnen kiezen uit vijf afstanden: 8,5, 15, 20, 25 of 40 kilometer per dag. Inschrijven kan zowel individueel als met een groep via de website van de Plus Wandel4daagse Alkmaar.

Dagelijks is er een nieuwe start- en finishlocatie en dat geldt ook voor de routes. Zo wandelen de deelnemers over het strand en door de bossen en duinen, afgewisseld met uitgestrekte polders en de historische binnenstad van Alkmaar. Wandelaars gaan dwars door het AFAS Stadion, de Grote Kerk, Museum Broekerveiling en het Stadhuis van Alkmaar. Voor iedereen die maar twee dagen kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wil proeven staat op vrijdag en zaterdag de Halve 4daagse op het programma. Ook hier kan zowel individueel als groep gekozen worden uit de vijf verschillende afstanden.

Groepsinschrijving

Wandelen met familie, vrienden of collega's wordt steeds populairder. Het komt nog niet in de buurt van de individuele wandelaars, maar het maakt een kleine opmars. Vorig jaar stonden er maar liefst 40 groepen ingeschreven, een verdubbeling ten opzichte van 2018. Ook dit jaar kan men vanaf 5 deelnemers een groep inschrijven. Via de Facebookpagina van de wandel4daagse hebben individuele wandelaars ook de mogelijkheid een wandelmaatje te vinden via een gesloten pagina die vorig jaar is opgezet. De groep telt al bijna 200 fanatieke- en gezelligheidswandelaars.

't Praethuys

Sinds 2017 is 't Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Vorig jaar is er recordbedrag van maar liefst € 9.317,50 gedoneerd. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Bij inschrijving voor de Plus Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan 't Praethuys.

Inschrijven kan vanaf nu via de website: www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Leon Vogelaar
Meer berichten