Kom kijken naar de knutselwerken.
Kom kijken naar de knutselwerken. ((Foto: aangeleverd))

Kerstexpositie Tintoretto en Hobbyfarm in Heiloo

HEILOO - Tintoretto en de Hobbyfarm zetten ook dit jaar weer gezamenlijk hun deuren open voor publiek. Hierdoor krijgen bezoekers een volledig beeld van het grote aanbod aan activiteiten die in De Sluijsweijdt plaatsvinden. Deze expositie geeft een bron van inspiratie en is plezierig om naar te kijken.

De schilders en tekenaars van Tintoretto werken in verschillende technieken en met diverse materialen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan men hun werken bewonderen. Zoals altijd is het niveau verrassend hoog en de onderwerpen heel divers. Een bezoek aan het atelier van Tintoretto is daarom een interessante en tevens gezellige onderbreking van de feestdagen! Troubadour Hubert Kuijper luistert het geheel muzikaal op. Wie weet kunt u in de gang nog een dansje wagen. In de lokalen van de Hobbyfarm Heiloo presenteren onderstaande groepen, zowel kinderen als volwassenen, hun werk van het afgelopen jaar.

Schoonheid

Zo is te zien wat de kinderen vanaf zes jaar bij de Hobbyfarm zoal in elkaar weten te knutselen. Vier groepen kinderen komen onder leiding van vrijwilligers elke week bijeen om creatief bezig te zijn. De groep 'Cursisten in Beeld' onder leiding van Trudy Keyzer verbeelden hun visie in speksteen en schilderijen. De spekstenen beelden laten hun schoonheid zien. De schilders zijn vrij in hun opzet, maar kunnen ook volgens thema werken en dat totaal naar eigen inzicht uitwerken. Open Atelier Beeldhouwen is een enthousiaste groep beeldhouwers die zich door elkaar laten inspireren. Zij komen wekelijks samen om te werken in speksteen. De Keramiek-groep toont het resultaat van een seizoen lang samen met elkaar werken en weten elkaar te stimuleren om een krachtig stuk keramiek neer te zetten.

Er zijn diverse Textiele technieken te bewonderen zoals Wol-vilten onder leiding van Thea de Lange, Patchwork/Quilten onder leiding van Trudy Konijn, de groep 'Steekje Los' (afd. Vrouwen van Nu) onder leiding van Wybrich de Man met textiele vormen. Houtbewerking voor volwassenen presenteert een overzicht van prachtige werkstukken in hout weergegeven. Bij het Edelsmeden van Studio Plien /Smeedschool leert men hoe zilver te bewerken door middel van technieken zoals zagen, vijlen, solderen, gieten, walsen en natuurlijk het echte ambachtelijke smeden. Er is een klein overzicht aan sieraden te zien.

Kijk ook op de sites: www.tintoretto-heiloo.nl en www.hobbyfarmheiloo.nl. De expositie is geopend op 25, 26, 29 december 2019 en op 1 januari 's middags van 13.00 tot 17.00 uur aan de Sluijsweijdt 9 in Heiloo.

Meer berichten