Het is een jaar geleden dat het gratis recreatieve sportnetwerk www.inviplay.nl van start ging in Alkmaar.
Het is een jaar geleden dat het gratis recreatieve sportnetwerk www.inviplay.nl van start ging in Alkmaar. ((Foto: aangeleverd))

Lekker bewegen in 2020

ALKMAAR - Het is een jaar geleden dat het gratis recreatieve sportnetwerk www.inviplay.nl van start ging in Alkmaar. Inmiddels is het netwerk gegroeid naar meer dan 1000 mensen. Zij hebben aangegeven welke sporten ze leuk vinden en ontvangen uitnodigingen zodra er iets in hun buurt georganiseerd wordt.

Wethouder Pieter Dijkman gaf op 19 november 2018 het startsein door een vrije worp raak te schieten op een basketbalveld. Sindsdien zijn er mooie successen geboekt. Erwin Keijzer van badmintongroep Dabos: 'Een jaar geleden waren we nog met 16 en nu staat de teller op 27! Nieuwe mensen brengen ander spel, verrassende verhalen en nog meer gezelligheid'. Er zijn meer groepen op inviplay.nl op zoek naar nieuwe mensen. Zo is er bijvoorbeeld ruimte bij de damesvolleybalgroep Bergermeer: "We zijn een hechte en gezellige groep. Niet iedereen kan elke week komen, dus zoeken we nieuwe leden om toch met genoeg mensen te zijn om een leuke partij te kunnen spelen".

Wat weinig mensen weten is dat er via Inviplay ook een gymzaal, sporthal of voetbalveld gereserveerd kan worden. Het mooie is dat je tot 24 uur van tevoren gratis kunt annuleren, zodat je de tijd hebt om eerst genoeg mensen bij elkaar te krijgen. Paul Keurentjes, oprichter van Inviplay: 'Sporten voelde voor mij lang als verplichting, ik deed het alleen om fit te blijven. Ik hoop dat meer mensen gaan ontdekken dat sport leuk en gezellig kan zijn. Ons doel voor 2020 is dat heel Alkmaar inviplay.nl ontdekt en meer gaat bewegen!'

Leon Vogelaar
Meer berichten