Flamencogitarist Edsart Udo de Haes
Flamencogitarist Edsart Udo de Haes ((Foto: aangeleverd))

Spaanse klanken in Cultuurkoepel Heiloo

HEILOO - Met een optreden van flamencogitarist Edsart Udo de Haes en een nadere kennismaking met de Cultuurkoepel op Landgoed Willibrordus zijn bezoekers verzekerd van een mooie middag.

Het publiek waant zich bij de geluiden van de opvallende flamencogitarist Edsart Udo de Haes even in het zonnige Spanje. Edsart Udo de Haes is werkzaam in Nederland, Spanje en daarbuiten. Zijn composities hebben een eigen taal met een rijk idioom. Muziek waarin hij de elementen van zijn klassieke conservatoriumopleiding gebruikt, die in het brede flamenco universum passen. Zijn gitaarspel wordt in Spanje geprezen om de prachtig klinkende sferen, die als de kou van het noorden tot diep in je botten doordringen. De Nederlander wordt daar omschreven als 'de geboorte van een nieuwe flamenco die een vloed aan tongen zal los maken. Een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen'.

Beeldende kunst

In het tweede deel van de middag maakt men in de Cultuurkoepel nader kennis met de beeldende kunst; Nico Adrichem neemt de mensen mee naar de interessante kelder onder de betegelde vloer en organist Erik-Jan Eradus laat belangstellenden op het balkon kennismaken met het kerkorgel en zijn geschiedenis. Deze middag wordt georganiseerd door Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo. De Vrienden zamelen geld in om de Cultuurkoepel steeds meer geschikt te maken als theater op Landgoed Willibrordus.

Aan donateurs en sponsors wordt na afloop van de middag een glaasje wijn, bier of fris aangeboden. Als donateurs of sponsors een mail sturen naar secretariaat.vrienden@cultuurkoepelheiloo.nl ontvangen zij een consumptiebon. Zondag 19 januari om 15.00 uur, zaal open 14.30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten: € 15,-- via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij het VVV kantoor op Landgoed Willibrordus.

Meer berichten