Orkest van 18de eeuw.
Orkest van 18de eeuw. ((Foto: aangeleverd))

Orkest van 18de eeuw speelt Mozart, Haydn, Schnittke in Heiloo

HEILOO - Het Orkest van de 18de Eeuw speelt Mozart, Haydn en Schnittke op zondag klassiek op zondag 8 maart in de Cultuurkoepel in Heiloo. De aanvang van dit klassieke concert is 14.30 uur.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw, opgericht door Frans Brüggen bestaat uit 55 professionele musici uit de gehele wereld. Voor dit side-by-side concert wordt het concert aangevuld met even zoveel studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag: 110 musici op het podium.

Kennis en bezieling

In 2014 dirigeerde Frans Brüggen zijn Orkest van de Achttiende Eeuw met - voor het eerst - naast elk orkestlid een student van het Koninklijk Concervatorium die meespeelde. Er ontstond iets unieks: een overdracht van de muzikale kennis en bezieling over de gehele breedte van het orkest. Sindsdien staat Side by Side ieder jaar garant voor een unieke ervaring voor musici en publiek.

In 2020 staat de Japanse cellist Hidemi Suzuki, alumnus van de afdeling Oude Muziek, voor het eerst voor het orkest waar hij onder leiding van Frans Brüggen jarenlang deel van uitmaakte. Het publiek kan luisteren naar symfonieën van Haydn, symfonie nr. 103 en Mozart, Symfonie nr. 40 en een hommage van Alfred Schnittke aan de twee componisten.

Zondag 8 maart aanstaande om 14.30 uur in de Cultuurkoepel Heiloo. Kaarten: € 27,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl, bij het VVV kantoor op Landgoed Willibrordus te Heiloo of aan de deur.

Meer berichten