(Foto: Pixabay)

RIVM: Verspreiding coronavirus lijkt af te remmen

REGIO - De verspreiding van het coronavirus lijkt in Nederland af te remmen. RIVM-baas Jaap van Dissel ziet een positieve trend.  Een besmet persoon draagt het virus niet langer over aan twee tot drie andere mensen, maar nog maar rond de één persoon. Dat zei Van Dissel woensdag tijdens een bijeenkomst in de Tweede Kamer.

De exponentiële groei van de besmetting lijkt daarmee af te vlakken en te stabiliseren. Van Dissel benadrukte wel dat het om schattingen gaat. Hij ziet ook het aantal ziekenhuisopnames afvlakken. De cijfers zijn positief, maar de telling is nog niet compleet. Daarmee lijkt het erop dat de maatregelen die het kabinet heeft genomen voorzichtig een positief beeld laten zien. Van Dissel laat weten dat het noodzakelijk is, om de verdere verspreiding van het virus te bestrijden en de controleren, dat alle Nederlanders zich houden aan de maandag aangekondigde verscherpte maatregelen.

Ic-bedden
Ic-expert Diederik Gommers lijkt een stuk minder gerustgesteld dat het goed gaat met capaciteit van ic-bedden in Nederland. Niet alleen in Noord-Brabant zitten de intensive care-afdelingen vol, maar dat gebeurt nu ook op steeds meer andere plekken in het land. Volgens hem 'kraakt alles op dit moment' en 'is het gewoon ontzettend spannend'. 

Meer berichten