3FM Serious Request voor het Rode Kruis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

REGIO - NPO 3FM komt met 3FM Serious Request: Never Walk Alone extra in actie vanwege de coronacrisis. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april zetten 3FM-dj’s zich 24 uur per dag in, onder andere door tegen betaling verzoekplaten van luisteraars te draaien. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis dat op allerlei manieren hulp biedt tijdens de coronapandemie. 

Hulp door het Rode Kruis
Het Rode Kruis zet zich met veel vrijwilligers in om ondersteuning te bieden tijdens deze noodsituatie. De hulpverleners helpen in heel Nederland zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiënten, zorgen dat de overbelaste voedselbanken blijven draaien en verzorgen de coronapatiënten die worden opgevangen in diverse hotels verspreid over het land. Ook coördineert het Rode Kruis de inzameling van beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.

De hulporganisatie biedt eveneens praktische ondersteuning aan mensen die er alleen voor staan of in quarantaine zitten. De vrijwilligers doen boodschappen, helpen met het aanschaffen van medicijnen, laten de hond uit, geven advies en bieden een luisterend oor. Er is een hulplijn geopend waar bellers vragen kunnen stellen over het coronavirus of als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Inmiddels zijn al meer dan 13.000 telefoontjes binnengekomen. Meer informatie: rodekruis.nl

Programmering
In december lopen dj’s door het land om voor 3FM Serious Request geld op te halen, maar vanwege de coronamaatregelen blijven zij nu in de studio. De dj’s tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone zijn Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman. Elke dj-shift duurt telkens zes uur. Sander Hoogendoorn trapt maandag 13 april (tweede paasdag) af van 06.00 tot 12.00 uur. Na hem is Timur Perlin van 12.00 tot 18.00 uur te horen. De avonduren zijn voor Frank van der Lende en Eva Koreman, van 18.00 uur tot 00.00 uur. In de nacht presenteren verschillende 3FM-dj’s.

Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg. Voor meer informatie: 3fm.nl/seriousrequest

Hart onder de riem
Sharid Alles, zendermanager van 3FM: “Deze bizarre tijd vraagt om een bijzondere actie. 3FM Serious Request verbindt en dat is nu meer nodig dan ooit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: veelal thuis en vaak afgezonderd van anderen. Toch kunnen we samen iets doen. Bij 3FM willen we graag ons steentje bijdragen en ik nodig iedereen uit om met ons mee te doen en het Rode Kruis te steunen.”