Nieuw koor van start in Heiloo

Algemeen
Dirigent Olaf van Rijn.
Dirigent Olaf van Rijn. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - In Heiloo gaat een nieuw koor van start onder de bezielende leiding van de bekende Noord Hollandse dirigent Olaf van Rijn. Per 1 september van dit jaar of later afhankelijk van de situatie rondom corona, start het koor van met zingen.

Het koor telt momenteel acht leden, maar men wil graag groeien naar twaalf koorleden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek een unieke bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van het brein en dat heeft een positief effect op het sociale inlevingsvermogen. Zingen zou ook het concentratievermogen vergroten.

Synchroon

En wist je dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen? Vooral zingen als het weer mag na deze ellendige coronapandemie zal menigeen veel vreugde geven. Koor Piccolo is een gemengd koor. Alle leden willen voor eigen en gezamenlijk plezier koorzang van goede amateurkwaliteit nastreven. Daarnaast wil het ook een groep zijn met een prettige sociale samenhang en sfeer. Een belangrijk uitgangspunt is, dat de omvang van het koor zodanig is dat de leden elkaar gemakkelijk kunnen vinden in de keuze van het repertoire, de manier van repeteren, de doelen; de groep bepaalt de kleur van het koor. Dynamisch dus, gericht op lekker zingen en met elkaar koers bepalen, nadrukkelijk inclusief dirigent.

Natuurlijke wijze

Het unieke van Koor Piccolo is dat het koor zich niet bindt aan een bepaalde muziekkeuze. De meeste liedjes worden 2/3/4 -stemmig gezongen. Tijdens de repetities leren op elke maandagavond de koorleden op een zeer prettige en natuurlijke wijze zingen in dit nieuwe koor.

Dirigent

Wie is dirigent Olaf van Rijn? Olaf ging op zijn achtste jaar naar de koorschool in Haarlem. Naast het reguliere onderwijs kreeg hij dagelijks zangles. Op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij de richting koordirectie gevolgd. Even voorstellen: "Ik ben Olaf van Rijn, dirigent van dit nieuwe koor in Heiloo. Mijn doel: ik zie het als een grote uitdaging om dit nieuwe koor Heiloo Koor Piccolo van al deze mooie stemmen één geheel te maken. Ik vind het heerlijk om mensen te laten zingen, te zien en horen dat ze daar blij van worden. Daarbij is zingen in een koor gezond en een sociale bezigheid!"

Meer informatie

Koor Piccolo komt graag in contact met nieuwe leden van alle de vier stemsoorten: sopranen/ alten /tenoren en bassen. Voor informatie: Jan Sint; 06 44 47 05 25; jansint@icloud.com Jan Willem Steinman; 06 46 15 5799; j.w.steinman@activecasemanagement.nl