Detoxwandeling in de natuur: boost je immuunsysteem

Algemeen
Deelneemster plukt geneeskrachtige kruiden in de natuur, voor detox-thee.
Deelneemster plukt geneeskrachtige kruiden in de natuur, voor detox-thee. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Wandelen in de natuur en meer te weten komen over detoxen? Dat kan interessant zijn in deze onrustige tijd. In de Schaalsmeerpolder groeien geneeskrachtige kruiden die geplukt kunnen worden voor een gezond immuunsysteem. Loop zondag 14 of dinsdag 16 juni (vertrek vanaf 19.30 uur) mee met een gids, die van alles vertelt over voeding en hoe belangrijk het is. Juist in deze tijd van toenemende vervuiling en gevaarlijke virussen is het verstandig om je lichaam te ontgiften.

Tijdens de wandeling leren deelnemers over de noodzaak van gezonde voeding en wat stress en vervuiling doet met het lichaam. Juist nu alles weer op gang komt - de vliegtuigen vliegen weer, de industrie gaat weer draaien - is het goed om te leren hoe je met detoxen je lichaam gezond houdt en 'Corona-stress' loslaat. 

In de zomer groeien kruiden die tijdens deze wandeling geplukt gaan worden voor detox-thee. Daarnaast legt de gids uit over het tot stand komen van mogelijke 'stressoren' van het lichaam en hoe kruiden ze kunnen verminderen, verlichten. Tijdens het plukken is ruimte voor vragen. Gids Nikai de Best: "Alles begint bij ons eetpatroon. Bij voeding is het simpel: je heb energie rovende voeding en energie gevende voeding. 'Toxines eruit, Nutriënten erin' is mijn motto. Ik vind het belangrijk mensen daarover te informeren.

Wandel en pluk jezelf schoon terwijl je leert over de impact van voeding. Opgeven voor de wandeling kan door een mail te sturen naar: info@bestrelaxed.nl of tel.: 06-24652813. De kosten zijn 5 euro per persoon. Neem een tas, handschoenen en iets om op te zitten mee. Vertrekpunt: Poelweg 1, parkeerplaats bij De Hofjes in Wormer.