Nieuwe expositie De Buitenkans in Heiloo

Algemeen
Een van de werken die worden tentoongesteld in Heiloo.
Een van de werken die worden tentoongesteld in Heiloo. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - In galerie de Buitenkans is tot en met zondag 30 augustus een expositie georganiseerd met werken van Inge Vellema, Bart van Wonderen, Jeroen Gramberg, Gerja Glas en Glenn Kruup in de Trog aan de Bullaan 4 te Heiloo. De Trog is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot en met 17.00 uur en op zondag van 10.30 uur tot en met 17.00 uur. Zie ook www.de-buitenkans.org

Inge Vellema

Inge Vellema (1989) is geboren in Alkmaar. In 2019 is zij afgestudeerd aan de fotovakschool in Amsterdam. Dit is haar eerste expositie sinds haar afstudeerproject. Ze maakt graag gebruik van bewegingsonscherpte, waardoor er abstracte beelden ontstaan. Hiermee wil ze de kijker de kans geven om een eigen interpretatie te geven aan de beelden.

Bart van Wonderen (schilderijen)

Bart van Wonderen (1966), geboren en getogen in Bergen NH, maakt deel uit aan het Kunstcollectief ‘Samen Sterk’. Hij begint in 2010 met schilderen. Op zijn schilderijen krijgt hij positieve reacties. Uit onverwachte hoek is het plezier in het schilderen ontstaan. De laatste jaren werkt Bart niet alleen op doek, maar worden ook meubels tot kunstwerken om getoverd.

Jeroen Gramberg

Jeroen Gramberg (1956), woonachtig in Amsterdam, maakt keramiek naar eigen ontwerp. Met zijn voorliefde voor esthetiek heeft Gramberg tijdens zijn werk als huisschilder en grafisch ontwerper veel te maken gehad met vorm en kleur. In zijn huidige keramiek vindt dit zijn weg.

Gerja Glas

Gerja Glas (1963) werkt wekelijks al zo’n vijf jaar op de keramiekwerkplaats van Anders Bekeken in Castricum. Eerst wilde zij niets van keramiek weten. Tot ze met klei aan de slag ging. Toen kwam de ontdekking dat het een materiaal is waar je inventief mee om kunt gaan. Zo maakt Gerja vaak dieren met menselijke trekjes.

Glenn Kruup

Glenn Kruup (1991) Na zijn grafische opleiding kwam Glenn tot de ontdekking dat commercieel denken helemaal niet zijn roeping is. Veel liever brengt hij een ode aan de natuur. Niet vreemd dat hij sinds 2015 met de oerelementen klei, water, vuur en oxide werkt. Dieren zijn regelmatig het thema van boetseren.