Exclusief kijkje in Natuurpark Geestmerloo

Algemeen
Terwijl wethouder Dijkman de aanwezigen toesprak, bliezen de kinderen prachtige bellen om de openstelling van het park officieel te vieren.
Terwijl wethouder Dijkman de aanwezigen toesprak, bliezen de kinderen prachtige bellen om de openstelling van het park officieel te vieren. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Hoewel de hekken rondom Natuurpark Geestmerloo 15 juli pas écht verwijderd worden, mocht een aantal genodigden woensdag 1 juli alvast een kijkje komen nemen. Terwijl wethouder Dijkman de aanwezigen toesprak, bliezen de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Cocon prachtige bellen om de openstelling van het park officieel te vieren. Vanaf 15 juli is het park toegankelijk voor iedereen.

De pers en andere genodigden keken vervolgens toe hoe ruim vijftig scholieren enthousiast de natuurspeeltuin in stormden. Kinderen van de basisscholen Erasmus en de Cocon, die geholpen hebben de natuurspeeltuin in natuurpark Geestmerloo te ontwerpen, hadden de eer om deze plek als eerste te ontdekken.

“Deze kinderen hebben meegewerkt aan het ontwerp van de natuurspeelplek. Want het begint allemaal met het bedenken van goede plannen: van idee tot uitvoering, van geest tot ambacht in Geestmerambacht. In zeven maanden tijd is hier een plan gerealiseerd, waar zeven jaar geleden de samenwerking voor begon. Het recreatieschap, Natuurbegraafplaats Geestmerloo, stichting het Bos der Omarming en deze kinderen hebben hun creatieve geest ingezet om dit resultaat te bereiken. Dat is iets om van te genieten!”, vertelt Fred Rodenbach, projectleider voor Recreatie Noord Holland.

Symbool

Het gebied van 24 hectare omvat een natuurbegraafplaats van 11 hectare en een speel-, wandel- en natuurgebied van 13 hectare. Natuurpark Geestmerloo is onderdeel van het Geestmerambacht. Hier is het Bos der Omarming te vinden, maar bijvoorbeeld ook een natuurspeeltuin. Het natuurpark is onderdeel van recreatiegebied Geestmerambacht. De realisatie van het deel buiten de natuurbegraafplaats is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Holland.

Natuurpark Geestmerloo biedt ruimte voor iedereen. Zowel de natuurbegraafplaats als de rest van het natuurpark is openbaar toegankelijk. Op de lig- en speelweide is ruimte om bijvoorbeeld te picknicken. In het Bos der Omarming staat de Wereldboom centraal die symbool staat voor alle overleden kinderen in de wereld.

Geestmerloo is een samenwerkingsverband tussen Dunweg Uitvaartzorg, Natuurbegraafplaatsen van Waarde en Geestmerambacht. Kijk voor meer informatie op www.natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl. Het Bos der omarming is mede tot stand gekomen dankzij de lange adem van initiatiefneemster Agatha Bekker. Op hetbosderomarming.nl vind je meer informatie over de stichting.

De pers en andere genodigden keken vervolgens toe hoe ruim vijftig scholieren enthousiast de natuurspeeltuin in stormden.