Bokser Josemir Poulino gaat nog een keer knallen

Algemeen
Sparren in het Heilooërbos.
Sparren in het Heilooërbos. (Foto: Yvette van der Does)

HEILOO - Benelux kampioen midden gewicht boksen, Josemir Poulino, traint al jaren in het Heilooërbos. De trap van de Kattenberg heeft daar ook meegeholpen in het bereiken van de carrière van deze topsporter uit Heiloo. Poulino staat inmiddels in de top-100 van de wereldranglijst. Paulino gebruikt het bos tegenwoordig ook voor zijn bootcamps. Poulino is aan het einde gekomen van zijn professionele carrière en vindt de coronatijd hét moment om een eigen sportschool te beginnen. En hij vindt het hoog tijd om de bokssport weer op de kaart te zetten. Poulino lachend: “Ik ga nog één keertje knallen!”

Het boksen in Nederland is harstikke dood

“Noem eens een naam van een Nederlandse bokser?” vraagt Poulino. Het duurt even en dan herinneren we ons ineens de naam Tuur. Regilio Tuur. Oja en Rudy Koopmans natuurlijk. Het verbaast Poulino niet dat we ons amper twee kampioenen uit het verleden herinneren. We biechten zelfs op dat we voor het interview nog nooit van bokser Josemir Poulino hadden gehoord.


“Dat bedoel ik dus ‘Het boksen in Nederland is hartstikke dood!", legt de meervoudig kampioen uit. De kickboks-scene pakt het in zijn ogen veel beter aan. Die hebben shows die meer aandacht genereren. Ook de hele beleving van de sport trekt meer mensen naar de wedstrijden.

"Ik beloof dat ik het boksen weer op de kaart ga zetten", zegt Poulino. "Ik ben nu al met verschillende partijen aan het praten. Mijn doel is om nog een keer uit te komen voor een grote titel, om daarna op te staan als een belangrijke sportpromotor. Een goed voorbeeld is de Engelsman Eddie Hearn.”

Vliegende start

De lockdown was voor zijn bedrijfje Poulino Project dé kans voor een vliegende start. Mensen hebben in deze bizarre coronatijd ontdekt hoe fijn het is om buiten te sporten. Sommigen willen niet eens meer naar binnen om te trainen. “COVID-19, druilerige regen of hitte, het maakt niet uit, iedereen wil meer buiten zijn. Boksen is daarnaast ook heel leuk, je kunt het een week, een maand of een jaar doen, je hebt er net als met voetbal of tennis je verdere leven wat aan!”, weet Poulino.
Wie veel in het Heilooër Bos komt bij de Kattenberg ziet daar de grote jongens trainen, met daartussen mogelijk onze toekomstige kampioenen. Volg Josemir Poulino op Instagram: Poulino Project. Train gerust een keer mee in het bos. Maar wees gewaarschuwd, ‘het wordt knallen’ en alle spiergroepen komen aan bod.