Strijd op Panna Zomertoernooi Heiloo

Algemeen
Bij Panna speel je één tegen één in de panna-kooi.
Bij Panna speel je één tegen één in de panna-kooi. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De buurtsportcoaches van Holland Sport organiseerden vrijdag 17 juli - samen met Jongerenwerk Heiloo en met ondersteuning van Heiloo United - de eerste ronde van het Panna Zomertoernooi Heiloo. Vandaag vindt de tweede editie plaats.

Eerste finalisten zijn reeds bekend maar inschrijven kan nog steeds

Maar liefst 22 fanatieke jongeren - meiden en jongens - in de leeftijd van 10 tot 14 jaar namen het tegen elkaar op in de bekende panna-kooi. Bjorn, Filimon, Levi en Lucas plaatsten zich als eersten voor de finaledag op 14 augustus. "Wie ook kans wil maken op een finaleplaats kan zich via www.sportenbewegeninheiloo.nl inschrijven voor volgende speelronden", aldus.buurtsportcoach Kim.

Tussen de benen

Zij legt de spelregels uit. "Bij Panna speel je één tegen één in de panna-kooi. Degene die na drie minuten de meeste doelpunten heeft gemaakt óf de tegenstander succesvol tussen de benen door heeft gespeeld (een ‘panna’ heeft gemaakt), wint. Een panna - Surinaams voor poortje - is een voetbalterm, waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt.''

Straatvoetbal

Zij vervolgt: ''Een panna is afkomstig uit het straatvoetbal, waarbij de meest behendige spelers elkaar proberen uit te dagen en te 'vernederen' door onder andere het door de benen spelen van de tegenstander.''

De eerste speelronde van het toernooi vond plaats bij de Foresters.

Buurtsportcoach Bart Ploeger verzorgde een warming-up, waarna panna-voetballer Hendrik Ploegaert en trainer Guillermo Hoogland de jongeren nog wat van de fijne kneepjes van de panna-kunst bijbrachten.

Tijdens het toernooi gaf iedereen zich volledig, ging het 'hard tegen hard' en lieten de 'straatvoetballers'zich niet zomaar poorten

'Meest behendige spelers proberen elkaar uit te dagen'

De komende drie weken (vandaag 24 juli, 31 juli, 7 augustus) wordt telkens vrijdags van 10.00 tot 12.00 uur weer een voorronde gespeeld bij de Buk Buk. De top-4 plaatst zich voor de finaledag, 14 augustus op het terrein van HSV Heiloo. Jongerenwerker Maarten: "Wie niet is geplaatst, kan het de volgende week gewoon weer proberen. Voor elke toernooidag dien je je apart aan te melden. Dit kan online via www.sportenbewegeninheiloo.nl. De deelname is gratis."

Vragen

Voor vragen en/of meer informatie: buurtsportcoach Kim (tel. 06-14418495/@buurtsportcoachheiloo) en jongerenwerker Maarten (tel. 06-15596978), altijd via WhatsApp, Instagram of Facebook bereikbaar.