Dankzij donornier kan Heiloose Carmilla weer verder met haar leven

Algemeen
Dankzij een donornier kan de Heiloose Carmilla weer verder met haar leven.
Dankzij een donornier kan de Heiloose Carmilla weer verder met haar leven. (Foto: NH Nieuws)

HEILOO - Carmilla uit Heiloo was doodziek. Ze zocht jarenlang naar een donornier en zag het leven op bepaalde momenten niet meer zitten. Maar in 2017 bracht een donornier weer licht in haar leven: ze voelt zich nog elke dag fitter worden én Carmilla heeft een bijzondere carrièreswitch gemaakt.

Dat vertelt ze in ‘Wij Zijn Noord-Holland’ tegen NH Nieuws-journaliste Nicole Terborg. Op haar donkerste dagen heeft de Heiloose weleens aan zelfdoding gedacht, zegt ze openhartig. “Dat gaat dan door je hoofd, maar daarna denk je gelijk: ‘nee, ik heb twee kinderen en een man.’”

Hoewel je vrij lang door kunt gaan met dialyseren als je nieren niet goed functioneren, zat het bij Carmilla erg hoog. “Ik denk niet dat ik hier zonder die nieuwe nier nog had gestaan.”

Carrièreswitch

Voordat ze ziek werd, werkte Carmilla als maatschappelijk werkster. De situaties waar ze mee in aanraking kwam, lieten een grote indruk op haar achter. “Ik heb gezinnen begeleid met behoorlijk heftige problematiek. En nu merk ik, ik ben 50 geweest, ik heb daar gewoon helemaal geen zin in. Ik wil liever met honden werken.”

En zo gezegd, zo gedaan. Samen met een collega richtte ze een hondenschool op, waar de beesten niet zomaar leren hoe ze moeten zitten of liggen, maar waar ze trucs leren die zo thuishoren in een film. Carmilla demonstreert hoe haar hond bijvoorbeeld op een skateboard kan rijden en voor dood speelt als hij ‘pam!’ hoort.

(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)