Heel Heiloo blij met heropening Brasserie Veldt

Algemeen
Jos Veldt met links zijn nieuwe chef-kok Bob Lagerweij in de nieuwe huiskamersfeer van de brasserie.
Jos Veldt met links zijn nieuwe chef-kok Bob Lagerweij in de nieuwe huiskamersfeer van de brasserie. ((Foto: Ed Bausch) )

HEILOO - Ze zijn terug aan de rand van winkelcentrum ’t Loo. Vrijdag 11 september staat Jos Veldt weer op de plek die hij tien jaar geleden verliet, achter de bar van Brasserie Veldt.

In vliegende vaart heeft hij met zijn vrouw Monique een verandering, of beter gezegd modernisering, doorgevoerd van de zaak die hij tien jaar geleden achter zich liet. Toen werd hij alleen nog de alleen nog maar de verhuurder van het pand. Nu is hij ook weer de gastheer. “Met een moderne kaart die het voor iedereen mogelijk maakt om als fijnproever voor een schappelijke prijs te komen eten pakken we nu de draad met fris elan weer op. De zaak gaat nu alle dagen van de week open vanaf 09.00, alleen zondag en maandag vanaf 11.00 uur, en bovendien van donderdag tot en met zondag tot 22.00 uur ’s avonds. Verder ziet de nieuwe inrichting er meer dan ooit uit als de huiskamer van Heiloo.” Vol belangstelling en bemoediging wachtte winkelend publiek al weken op de heropening, zoveel werd wel duidelijk tijdens het bezoek van Nieuwsblad Heiloo. Het begint meteen al goed met de verwelkoming: iedere dag het eerste uur een mooie koffie voor de helft van de prijs.

Jong keukenteam

Tijdens de sluiting konden ze niet al het personeel vasthouden, een deel is al elders gaan werken. Maar twee medewerkers konden doorgaan en voor de rest heeft Monique voor een team van veelal jonge medewerkers gezorgd. Vooral het keukenteam onder leiding van chef-kok Bob Lagerweij is echt jong en gepassioneerd. Bob is ook pas 25 jaar, maar heeft al wel een stevige ervaring opgedaan, waardoor hij nu deze klus als chef-kok met veel zelfstandigheid en taken als inkoop en aansturing van de medewerkers goed kan dragen.

Vers en regionaal

“Ik wilde graag alle gerechten zelf maken, met verse en regionale producten. Die kans krijg ik hier”, vertelt Bob. “We werken heel goed samen met een aantal prima leveranciers hier in ’t Loo en bijvoorbeeld de Weijdehoeve in Heiloo. En naast de lunchkaart is er nu dus een fijne kaart voor na vijf uur ’s middags. Het is allemaal klassiek Frans en tinten Aziatisch. We kijken allemaal enorm naar uit naar gezellige avonden.”

Niezen

Jos Veldt (1953) kwam las zevenjarige naar Heiloo en nam in 1988 de locatie bij ‘t Loo over, dat was toen nog pannekoekenrestaurant De Konkelboet. 25 jaar geleden veranderde het winkelcentrum en kreeg hij er veel ruimte bij. Die verhuurde hij deels aan bakkerij Van Velzen. “En die leveren ons nu weer iedere dag allerlei soorten prachtgebak.” Jos zelf kwam uit het bakkersvak, maar geloof het of niet: “Ik werd allergisch voor meel. Vooral roggemeel is erg, ik bleef niezen!” Maar hij groeide uit tot een goed gastheer in zijn eigen Brasserie. “De afgelopen weken vonden Monique en ik het heel leuk om de zaak te moderniseren en we zijn door vele oude bekenden geholpen bij de herinrichting. Veel dingen hier kun je ook kopen. Verder hopen we bij te dragen aan de verlevendiging van het echte centrum van Heiloo, het terras heeft nieuwe kleuren.”

De geest lijkt opnieuw uit de fles, Monique en Jos verwachten veel aanloop en houden zich nog aanbevolen voor afwassers om hun frisse team te completeren. Kijk daarvoor en voor reserveren op de vernieuwde website brasserieveldt.com.

door Ed Bausch