Hoe kan ik mij netjes en toch casual aankleden?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Het is weer zover, je gaat naar een semi-business evenement. Er wordt van je verwacht dat je netjes gekleed gaat, maar je dient je zelf niet overkleden, zodat je uit de toon valt. Je bekijkt je kledingkast en weet niet zeker wat wel kan en wat niet kan. Er zijn verschillende manieren waarop je een informele ‘twist’ aan je outfit kunt geven. In dit artikel behandelen een aantal herenkleding stukken die semi-business zijn. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Rol de mouwen op

Wanneer het warmer wordt, kun je er voor kiezen om je mouwen van je overhemd op trui op te rollen. Het fijne aan deze kleine aanpassing is dat je dit gemakkelijk ongedaan kunt maken. Wanneer je besluit je mouwen op te stropen kun je dit op twee verschillende manieren doen. De eerste is simpelweg oprollen of optrekken, dit zorgt er echter wel voor dat er kreukels ontstaan in het overhemd (in een trui krijg je niet zo snel kreukels). Dit is dan ook geen goede optie wanneer je van plan bent de mouwen later op de dag weer ‘normaal’ te dragen. Mocht dit je wens zijn is de tweede optie daarentegen meer geschikt. Hierbij vouw je de mouw als het ware op. Zorg ervoor dat je ongeveer vijf centimeter van de mouw omslaat. Sla deze vervolgens in gelijke slagen om totdat dit naar wens zit.

Doe een aantal knoopjes open

Wat ook goed werkt, is één knoopje of twee knoopjes van het overhemd openen. Voor elk knoopje dat je open doet, wordt je outfit iets informeler. Let hierbij wel op enkele dingen. Als je naar een formele gelegenheid gaat zoals een etentje of werk, en je één of twee knoopjes van het overhemd wil openen, zorg dat je dan een ondershirt draagt.

Draag een pullover of trui

De simpelste manier om een informele twist aan je outfit te geven is door het dragen van een trui. Heren truien zijn er in verschillende kleuren en kunnen, in combinatie met een overhemd, er netjes en tegelijkertijd casual uitzien. Mocht je een wit overhemd dragen met een blauwe denim jeans, dan kun je er voor kiezen een zwarte trui te dragen. Het is het beste om altijd een ‘effen’ trui te dragen. Een effen trui is er een die geen kleurverschillen, vormpjes of tekeningen heeft. Hoe meer details er op de trui zitten, des te informeler de outfit wordt. Ook kan er onderscheid gemaakt worden tussen truien met een V-hals en truien met een O-hals. Een V-hals wordt gezien als ‘formeel’ en is dat dus de beste optie als je bijvoorbeeld naar je werk gaat.

Kies voor een leuk printje

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een overhemden met print te kiezen. Dit maakt je outfit in een klap een stuk informeler en casual. Dit is past niet altijd bij een formele gelegenheid. Een print op je overhemd zorgt voor veel afleiding van de outfit, mede hierom is het wel belangrijk dat je dit niet combineert met een opvallende broek. Het kan dan ‘teveel van het goede’ worden.

Draag sneakers

Draag je een net overhemd en een mooie chino? Probeer dit dan te matchen met nette sneakers. Het is uiteraard van belang dat je sneakers een beetje passen bij de rest van de outfit, echter kun je hier zeker mee spelen. Schoenen zijn een belangrijk gedeelte van de outfit.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)