De Springschans bezoekt Historisch Museum Heiloo

Algemeen
Groep 6 van OBS De Springschans bezocht het Historisch Museum Heiloo.
Groep 6 van OBS De Springschans bezocht het Historisch Museum Heiloo. (Foto: Josta de Graaf-Gieltjes)

HEILOO - Tijdens de Kinderboekenweek bracht De OBS De Springschans een bezoek aan het Historisch Museum Heiloo.

De kinderen van groep 6 van De Springschans bekeken onder andere de tijdelijke dubbeltentoonstelling 75 jaar vrijheid in Heiloo. Er werd geluisterd naar een presentatie over de Stolpersteine en in de filmzaal werd gekeken naar een film over de geschiedenis van het landgoed Willibrordus. De kinderen luisterden heel geïnteresseerd en aandachtig en hadden een leerzame ochtend.

In de volgende Cronyck, het ledenblad van de Historische Vereniging worden de verslagen die de kinderen maakten van dit bezoek gepubliceerd. De Historische Vereniging ontvangt regelmatig klassen in haar museum.

Gelukkig kan ook in de coronatijd het museum veilig bezocht worden en kunnen er verschillende interessante historische onderwerpen bekeken worden, waaronder de Stolpersteine-tentoonstelling en de Sarcofaag met de geschiedenis ervan. Maar ook zeven portretten van Heilooërs die vertellen hoe het is om in vrijheid te kunnen leven, en een presentatie over de 80 monumentale gebouwen in Heiloo. In de filmzaal worden beelden vertoond van de intocht van de Engelsen en de Canadezen over de Kennemerstraatweg. Natuurlijk bent u ook welkom voor de expositie naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van Dick Slagter: ‘St. Willibrordusstichting, van Landgoed Ypestein tot landgoed Willibrordus.’

Openingstijden van het museum: dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang voor leden en (nog) niet leden is gratis. Informatie vindt u op www.hvheiloo.nl.