Martin Spierings exposeert in Willibrordus Business Centrum

Algemeen
Werk van Martin Spierings
Werk van Martin Spierings (Foto: aangeleverd)

HEILOO - De laatste drie maanden van dit bewogen jaar zal Martin Spierings ruim dertig werken in het WBC te Heiloo exposeren. 

Martin werd in 1954 in de Amsterdamse volkswijk de Pijp geboren. Zijn belangstelling voor de schilderkunst werd al vroeg aangewakkerd door de enthousiaste reacties van diverse docenten op de lagere- en middelbare school. En opeens wist hij het! Hij wilde naar de grafische school of misschien zelfs wel de kunstacademie!

Twee workshops bij Peter Valentiner in Keulen (D) en een seizoen tekenen en schilderen bij Tintoretto in Heiloo hebben het bekende zaadje gelegd wat alleen nog verder moe(s)t ontkiemen.

Met het eerst vooral zelf maar eens proberen en van daaruit verder ervaren welke methode hem het beste zou liggen, vond hij de thema’s om zich verder te ontwikkelen. Veel van zijn inspiratie put hij uit zijn fantasiewereld. Tijdens het schilderen kan hij vaak eigenwijs zijn en een Jantje Ongeduld. Zo nu en dan breekt hem dat dan op en is zijn inspiratie ver te zoeken.

Naast zijn schilderscapriolen is hij al vele jaren vrijwilliger bij de Kunstparade van Heiloo en helpt daarnaast regelmatig in de Cultuurkoepel op het Landgoed Willibrordus.

Martin Spierings zal in het Willibrordus Business Centrum aan de Kennemerstraatweg 464 te Heiloo, van 1 oktober tot eind december 2020 exposeren. Van maandag t/m zaterdag bent u tijdens de kantooruren 09.00 tot 17.00 uur van harte welkom.