Gouden Griffels en Penselen op kindcentrum De Duif

Algemeen
Trotse winnaars: David, Hugo, Danique, Rodrigo, Tim, Marijn, Max, Elin, Larissa, Floris, Pipa, Friso en Luuk.
Trotse winnaars: David, Hugo, Danique, Rodrigo, Tim, Marijn, Max, Elin, Larissa, Floris, Pipa, Friso en Luuk. (Foto: Aangeleverd)

HEILOO - Kindcentrum De Duif sloot de Kinderboekenweek 2020 af met de uitreiking van Gouden Griffels en Gouden Penselen voor het beste verhaal en de mooiste tekening over geschiedenis.

Tijdens de Kinderboekenweek die dit jaar het thema: En toen…? meekreeg, stonden veel lessen op De Duif in het teken van geschiedenis. Met de ‘Dit-ben-ik-tas’ presenteerden alle kleuters de geschiedenis van zichzelf aan elkaar. Kinderen tekenden portretten in Rembrandt-stijl en strips over tijdreizen. Ook onderzochten zij de geschiedenis van vulkanen, de marine en Prinsjesdag. Leerlingen van groep 8 presenteerden hun boekbespreking in de vorm van een boekendoos.

Geschiedenisopdracht

Elke groep kreeg ook een opdracht mee: schrijf of teken een verhaal over geschiedenis. De winnaars ontvingen uit handen van directeur Annemiek van de Vliet en leescoördinator Natasja Hoebe een Gouden Penseel voor de mooiste tekening of een Gouden Griffel voor het beste verhaal of gedicht.