Week van de pleegzorg

Algemeen
De week van de pleegzorg.
De week van de pleegzorg. ((Foto: Pexels.com))

HEILOO - De gemeente Heiloo staat van 28 oktober tot en met 4 november stil bij de Week van de Pleegzorg. De gemeente en andere gemeenten van de regio Alkmaar houden dinsdag 10 november om 19.30 uur samen met de pleegzorgaanbieders een online informatiebijeenkomst over pleegzorg. Na de bijeenkomst kunnen geïnteresseerden speeddaten met ervaren pleegouders over pleegzorg in de praktijk. Benieuwd naar wat jij kunt betekenen voor een kind?

Tijdens de week van de pleegzorg, 28 oktober tot en met 4 november worden allerlei activiteiten georganiseerd waarbij pleegzorg centraal staat. Naast landelijke vinden ook regionale activiteiten in samenwerking met de pleegzorgaanbieders plaats: naast de informatieavond op 10 november bezoeken wethouders een pleeggezin en zijn er 30 oktober kennisdelingsbijeenkomsten op 30 oktober bij Kenter Jeugdhulp en 2 november bij Parlan Jeugdhulp. Verder is er 3 november een online themabijeenkomst voor pleegouders. (check voor meer informatie je pleegzorgaanbieder).

Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De gemeenten in de regio Alkmaar werken hier graag aan mee en besteden daarom extra aandacht aan de Week van de Pleegzorg.