Donna Musica speelt ‘In de Schaduw van het Achterhuis’ in de Beun

Algemeen
De voorstelling gaat over de grootouders van de Heiloose violiste Sandra Kox.
De voorstelling gaat over de grootouders van de Heiloose violiste Sandra Kox. ((Foto: aangeleverd))

HEILOO - De première van de muzikale vertelling ‘In de Schaduw van het Achterhuis’ vindt plaats op zondag 8 november in theater de Beun, die na maanden dicht te zijn geweest weer haar deuren opent. De voorstelling gaat over de grootouders van de Heiloose violiste Sandra Kox. Zij raken voor de oorlog bevriend met Miep en Jan Gies die de familie Frank hebben geholpen bij de onderduik in het Achterhuis.

Passages in het dagboek van Anne vertellen over de geboorte van Sandra’s moeder, over haar opa en zelfs de hond van de familie komt in beeld. De voorstelling vertelt aan de ene kant over de kleine verhalen en alledaagse gebeurtenissen in de oorlog die herkenbaar zijn voor veel mensen die in dezelfde omstandigheden moesten overleven. Aan de andere kant speelt het grote iconische verhaal van het meisje dat een dagboek schreef en uiteindelijk met haar familie verraden werd. Dramaturge Marianne van Vliet regisseerde de voorstelling op basis van het dagboek van Miep Gies, gesprekken met en herinneringen van de betrokkenen, en fragmenten uit het dagboek van Anne Frank. Pianist Hendrik-Jan Bosma is verantwoordelijk voor de muzikale vormgeving en arrangementen waarbij de muziek aansluit op de sfeer van de verhalen: wrang, hoopvol, dan weer verstild maar ook licht. Uitvoerenden zijn zangeres Elise Keep, violiste Sandra Kox, celliste Evelien Dubbeldam, pianist Hendrik-Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal.

Twee voorstellingen

‘In de Schaduw van het Achterhuis’ is een productie van Donna Musica. Zondag 8 november: twee voorstellingen, aanvang 13.30 en 16.00 Kaarten zijn 15 euro en te reserveren op www.debeun.nl Info www.donnamusica.nl

Celliste Evelien Dubbeldam (links) en violiste Sandra Kox aanwezig bij de muzikale vertelling In de Schaduw van het Achterhuis.